טמאגו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

טמאגו או טמאגו יאקייפנית: 卵焼き) היא סוג של חביתה יפנית העשויה שכבות. לרוב, טמאגו מוכנת במחבת מרובעת הנקראת 'מאקיאקינאבה'.

קובץ:Makiyakinabe.Pan.jpg
מחבת מאקיאקינאבה המשמשת להכנת טמאגו

את הטמאגו מכינים מביצים, חומץ אורז ולעיתים סוכר ורוטב סויה. ישנם מתכונים המכילים גם סאקה ומירין. ישנם עשרות סוגים של טמאגו.

טמאגו ניתן למצוא כחלק מנגירי ואף כמרכיב בסושי. ביפן מוגשת טמאגו כחלק מארוחת בוקר.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא טמאגו בוויקישיתוף
Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.