יקב שורק

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תמונה חופשית

יקב שורק הוא יקב ובית ספר לעשיית יין הממוקם בקיבוץ נחשון.

רקע

ב-1973 ניטע כרם של ענבי קברנה סוביניון בטל שחר וטופח על ידי חקלאים מקיבוץ חולדה. בסוף שנות השמונים ננטש הכרם, ויוסי שחם ניסה לשקם את הכרם.[1]

משפחת שחם הייתה משפחת חקלאים שגידלה, בין היתר, כרם יין. עד שנת 1993 הכרם טופחה עבור יקבי תשבי.

היקב נוסד על ידי משפחת שחם בשנת 1994 במושב טל שחר והוא אחד מיקבי הבוטיק הראשונים שהוקמו בארץ.[1] במהלך השנה ביצע היינן ברי ססלוב ביקור בכרם, ושכנע את משפחת שחם להקים יקב. קורסים לעשיית יין נוהלו בשנתיים הראשונות על ידי ססלוב, ובשנת 1996 פורקה השותפות עם ססלוב.[1]

מיד עם הקמת יקב שורק נפתח גם המחזור הראשון של הקורס לעשיית יין במקום. ב-2004, ייסד ניר שחם, יינן היקב, את בית ספר ליין במקום. ב-2014 עבר היקב למשכנו החדש בנחשון (כ-5 ק"מ ממקום היווסדו).

מקור השם הוא בתנ"ך ופירושו סוג גפן שענביה אדומים-כהים. "וְאָנֹכִי נְטַעְתִּיךְ שׂוֹרֵק, כֻּלֹּה זֶרַע אֱמֶת" ירמיהו ב' כ"א.

ייצור

היקף הייצור הוא כ-40,000 בקבוקים בשנה אשר כשליש מהם הם של תלמידי בית הספר במסלולי הקורסים להכנת יין, עוד שליש נוסף של מסעדות ויצרנים פרטיים המייצרים ביקב שורק את המותג הפרטי שלהם ושליש אחרון הוא ייצור של היקב עצמו.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 1.2 אבישי תנעמי, ‏גפן במובן שורק, באתר גלובס, 15 באפריל 2002
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0