ישראליז

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
לוגו ישראליז.png

ישראליז (ISRAEL-is) היא חברה לתועלת הציבור ומלכ"ר.

ישראליז הוא מיזם א-פוליטי העוסק בשיפור תדמיתה של ישראל בעולם, באמצעות צעירים ישראלים היוצאים בתום השירות הצבאי ל"טיול הגדול", ובמהלכו מקיימים מפגשים רבים עם הקהילה הבינלאומית. המיזם הוקם לאחר זיהוי הפוטנציאל העצום הטמון ביכולתם של צעירים אלו לחולל מהפך בתדמית ישראל בעולם באמצעות מפגשים אישיים.

רקע

הארגון הוקם בשנת 2017 לאחר שובם מ"הטיול הגדול" של קבוצת קצינים צעירים, יוצאי יחידת עילית בצה"ל, שזיהתה את הפוטנציאל האדיר הטמון ביכולת להשפיע על תדמיתה של ישראל בצורה ייחודית ורחבה. במהלך הטיול מקיים כל צעיר ישראלי עשרות מפגשים עם צעירים מרחבי העולם. במפגשים הללו ניתנת למטיילים הישראלים הזדמנות לספר את סיפורם האישי ולהציג את ישראל מזווית ישירה ואמיתית. בישראליז מאמינים בהזדמנות האדירה המבוססת על פלטפורמת המטיילים הישראלים לצורך השפעה על תפיסת ישראל בעולם, וכן מעריכים את כוחו של "הסיפור האישי", לשם חיזוק מעמדה של ישראל והשגת שינוי חיובי בהכרתה בדעת הקהל העולמית בקרב בני הדור הצעיר. לשם השגת השפעה זו עוסקת עמותת ישראליז במתן כלים לצעירים הישראלים באמצעות הקניית ערכים והכשרות פרונטאליות, בניית קהילה דיגיטלית ופעילות שטח ברחבי העולם. עד לתחילת שנת 2020 הוכשרו למעלה מ 35,000 צעירים ישראלים בתוכניות ההכשרה שהארגון מקיים כחלק משלבי ההכנה לשחרור מצה"ל וכחלק מפעילות הכנה פתוחה לקהל הצעירים לפני יציאתם לטיול. בנוסף, נפתחו 7 נציגויות של ישראליז ברחבי העולם, כל אחת למשך חודש ימים, אותן הובילו וניהלו בהתנדבות מעל 80 צעירים ישראלים (ארגנטינה, פרו, גווטאמלה, מקסיקו, תאילנד, ועוד). הארגון פועל במימון המשרד לנושאים אסטרטגיים, קרן היסוד, ותורמים פרטיים מהארץ ומהעולם. מבין תומכי הארגון נמנים נשיא המדינה, מר ראובן רובי ריבלין, שגריר ישראל (לשעבר) באו"ם, מר רון פרושאור ועוד רבים נוספים. יו"ר העמותה הוא האלוף במיל', חגי טופולסנקי. מנכ"ל העמותה ואחד ממייסדי הארגון הוא אייל בירם.

הצורך

מדינת ישראל מייצרת עניין רב ומקבלת סיקור רחב בתקשורת העולמית. סיקור זה מיצר במקרים רבים תפיסות שליליות והנובעות ממידע חלקי ומוטה המתפרסם ברחבי העולם. אנו יכולים לסייע בהתמודדות עם סוגיה מורכבת זו באמצעות ניצול ההזדמנות הייחודית הנוצרת עם יציאתם של צעירים ישראלים רבים לאחר הצבא ל"טיול הגדול". צעירים אלה מתחברים לאנשים שהם פוגשים במהלך הטיול ובאמצעות שיח אותנטי, בגובה העיניים מצליחים להשפיע על עמדתם לגבי ישראלים בפרט ומדינת ישראל בכלל. היכולת להשפיע על מאות אלפי אנשים ברחבי העולם תושג אך ורק אם הצעירים הישראלים יקבלו את הכלים הדרושים והיכולות המתאימות לתקשורת ולהעברת הסיפור האישי שלהם בפני קהל הצעירים מרחבי העולם.

ההזדמנות והפוטנציאל

זהו כבר סוג של "מסורת" בתרבות הישראלית שמידיי שנה יוצאים לחו"ל מאות אלפי ישראלים. על פי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בשנת 2017 נמדדו מעל 547,000 יציאות לחו"ל של צעירים ישראלים בני 20–24. ביניהם נמצאים הצעירים הישראלים היוצאים לחו"ל בתום השירות הצבאי לתקופה ממוצעת של שלושה עד שישה חודשים. אותם צעירים פוגשים במהלך הטיול מטיילים מכל העולם, בעיקר צעירים ממדינות המערב במהלך ולאחר התואר הראשון, רובם אנשים שלא פגשו עד כה בחייהם אף ישראלי ומעולם לא ביקרו בישראל. במחקר ישראליז לשנת 2019 נמצא כי נשיא ארצות הברית לשעבר ברק אובמה, המייסד והמנכ"ל הראשון של חברת אפל סטיב ג'ובס, ראש ממשלת קנדה ג'סטין טרדו ועוד רבים יצאו גם הם בצעירותם לטיול בחו"ל לתקופת זמן ממוצעת של 3 חודשים. חלק מאותם צעירים עשוי להיות מהאנשים המשפיעים על המחר, ולפיכך חשוב ביותר שיראו את ישראל באור חיובי. הם יחזרו לביתם עם תפיסות חדשות וראייה אחרת על ישראל, וישתפו בכך את הסביבה הקרובה אליהם.

פעילות

ארגון ישראליז שם לו למטרה לתת לצעירים ישראלים את הכלים והידע על מנת שיוכלו לפעול למען מיתוג ישראל דרך הסיפור האישי שלהם. הארגון פונה לצעירים טרם צאתם לחו"ל ומספק להם מידע וכלים בסיסיים שיוכלו לשמש אותם ויהפכו אותם ל"שגרירים צעירים". הארגון פועל במספר מישורים:

  1. סדנת הכשרה ראשונית: כחלק ממסלול הכשרת המשתחררים מצה"ל. ההכשרה מעניקה ידע וכלים בסיסיים לתקשורת בין אישית ודגשים להתנהגות והתנהלות בטיחותית במהלך הטיול בחו"ל לאחר השחרור. ההכשרה מתקיימת בשיתוף חיל חינוך ובסיוע משרד הביטחון והקרן להכוונת חיילים משוחררים.
  2. הכשרת אקטיביסטים: הכשרה למשך יום שלם פתוחה לקהל הרחב ומעניקה לצעירים בגילאים 20–27 כלים לבניית הסיפור האישי ותקשורת בין אישית לפני צאתם לחו"ל. ההכשרות מתקיימות בתל אביב במרכז ההכשרות של ישראליז ובנוסף מתניידות ברחבי הארץ לקבוצות "עבודה-מועדפת" ו"קורסי מנהיגות" לאחר השחרור.
  3. הכשרת שליחים ושגרירות שטח: מבין בוגרי ההכשרות נבחרים צעירים ישראלים העוברים "קורס שליחים" למשך שבוע לפני יציאתם לחו"ל ומתחילים את תקופת הטיול בחו"ל בהתנדבות למשך שבועיים בה מנהלים את "שגרירות השטח" של הארגון בחו"ל ומקיימים מפגשים בין קהל הצעירים הישראלים לבין מטיילים צעירים מהעולם על מנת לקדם שיח ומפגש דרך תוכן יומיומי ישראלי – התנדבות, ערבי טד-טוקס, תחרויות בישול אוכל ישראלי, ועוד. המשלחות מתקיימות לאורך כל השנה ומזמינות כל צעיר ישראלי להתמיין ולקחת בהן חלק.
  4. קהילה דיגיטלית: מעניקה ליווי לצעירים במהלך שהותם בחו"ל ומעניקה כלים ותוכן לתקשורת וסיפור אישי, מעודדת פעילות עצמאית לקידום שיח על ישראל ברחבי העולם כחלק מהטיול.

העמותה קמה לשם השגת מספר מטרות ובהן - ייסוד תשתית ארגונית שתפעל לשיפור תדמיתה של מדינת ישראל בזירה הבינלאומית, העברת סדנאות לצורך מתן כלים ומידע הסברתי על ישראל וכמו כן הקמת פלטפורמה דיגיטלית שתתמוך ותסייע במימוש מטרות הארגון.

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0