ישראל דנציגר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ישראל דנציגר
Yisrael dancziger.jpg
לידה 21 במרץ 1972 (גיל: 52)
ישראל
מקום מגורים נס הרים
מקצוע מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה
היי-טק
יזם חברתי
בת זוג בת-עמי

ישראל דנציגר (נולד ב-21 במרץ 1972, ו' בניסן ה'תשל"ב) הוא מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה לשעבר.

ביוגרפיה

דנציגר נולד וגדל בקיבוץ כפר עציון. למד בישיבה התיכונית "נווה שמואל" באפרת, בה שימש כיו"ר מועצת התלמידים, והדריך קבוצות נוער בקיבוץ. לימים הסיר את הכיפה מעל ראשו, אולם המשיך לשמור על אורח חיים יהודי-מסורתי.

שירות צבאי

דנציגר התגייס לקורס טיס של חיל האויר, לאחר מכן שירת בסיירת מטכ"ל, ולאחר מכן הצטרף ליחידת החבלה של הצנחנים, יצא לקורס קצינים ושימש כמפקד צוות וסמ"פ. ביחידת החבלה של הצנחנים השתתף דנציגר במבצעים רבים בלבנון וביהודה ושומרון, בהם הוביל את פקודיו תחת אש פעמים רבות. דנציגר זכה באות הוקרה כקצין מצטיין מידי ישראל זיו. כרב-סרן במילואים ומפקד יחידה באוגדת צנחנים המשיך לפקד על חיילים במבצעים בגזרות השונות.

פעילות עסקית

בשלהי שנת 1994 סיים את שירותו הסדיר בצה"ל ובמקביל לעבודה בניהול מערכות השקיה חקלאיות החל בלימודי כלכלה ומדעי ההתנהגות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. במהלך לימודיו שימש כמנהל אזור במועצה הלאומית למניעת תאונות דרכים ולאחר מכן החל לשמש כיועץ עסקי ואסטרטגי לחברות וגופים ציבוריים כגון טבע, מינוקום, ארוטק, עיריית ירושלים ועוד. בשנת 2000 הקים עם שותפים חברת הזנק בתחום התוכנה לארגונים בשם "דיגיטל פיול" (Digital Fuel). באותה עת עבר עם אשתו מירושלים לעמק הסיליקון. בשנת 2003 עזב את החברה וחזר לישראל, שם שימש כיועץ למנכ"לים של חברות הזנק והיה שותף בהקמה ומכירה של מספר חברות הזנק. במהלך שנה זו דנציגר ואשתו הקימו את החווה האורגנית "חוביזה", המנוהלת עד היום על ידי אשתו ושותפה. בשנת 2004 חזר דנציגר לנהל את חברת "דיגיטל פיול", אותה ייסד, והוביל אותה עד למכירתה לחברת VMware האמריקאית ב-2011[1]. "דיגיטל פיול" הייתה חלוצה בתחום התוכנות הארגוניות לניהול עסקי ופיננסי של מערכות מידע, הפכה למובילה בתחומה, העסיקה מאות עובדים, פיתחה ושיווקה מוצרים למאות חברות ענק ועשרות אלפי משתמשים ברחבי העולם. לאחר מכירת החברה המשיך דנציגר לשמש כיועץ למספר חברות היי טק. בשנת 2013 פרסם את ספרו "יוזמה - סיפור ישראלי". הספר מגולל את מעשה הקמתה של חברת "דיגיטל פיול" הישראלית, ואת דרכה מהבזקי רעיון לחברה גלובלית ומצליחה.

פעילות חברתית, חינוכית וציבורית

לאחר מכירת "דיגיטל פיול" הקדיש דנציגר חלק ניכר מזמנו לעשייה חברתית, חינוכית וציבורית. הוא הקים ושימש כחבר בוועד המנהל של מספר עמותות וארגונים בתחומי ילדים, נוער ומשפחות בסיכון, תעסוקה וקליטת עליה. בנוסף סייע לעמותות וארגונים חברתיים בעבודה מול משרדי הממשלה השונים, וכן בייעוץ בתחומי ניהול, גיוס כספים, שיווק ועוד. בין הארגונים:

  • חבר ועד מנהל בפורום כפרי הנוער והפנימיות, בשיתוף עם אבי נאור, בני לוין ואחרים.
  • ממייסדי עמותת "נדב"- רשת יוזמות חברתיות לבני נוער.
  • ממקימי עמותת "דור למדע"- לימודי מדעים לילדים ממוצא אתיופי במרכזי הקליטה.
  • חבר ועד מנהל ב“בית יוסי"- בתים טיפוליים למשפחות בסיכון[2].

ב-2014 היה ממייסדי מפלגת "כולנו"[3].

כהונתו כמנכ"ל המשרד להגנת הסביבה

ב-31 באוגוסט 2015 מונה על ידי ממשלת ישראל לתפקיד מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה, במקומו של דוד לפלר[4].ב-30 בדצמבר 2018 הודיע על פרישתו מהתפקיד[5].

דנציגר נשוי לבת-עמי, אב לארבע בנות. מתגורר במושב נס הרים.

קישורים חיצוניים

מכתביו

הערות שוליים

  1. ^ גיא גרימלנד, דיגיטל פיול נמכרה בכ-120 מיליון דולר: "לפעמים אי אפשר להמשיך לבד", באתר TheMarker‏, 13 ביוני 2011
  2. ^ הודעת דובר המשרד להגנת הסביבה, הממשלה אישרה את מינויו של ישראל דנציגר לתפקיד מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה, 31 באוגוסט 2015
  3. ^ צבי זרחיה, "כולנו" של כחלון נחשפת: התוכניות, הקשרים והמועמדים, באתר TheMarker‏, 14 בדצמבר 2014
  4. ^ ישראל דנציגר מונה לתפקיד מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה, באתר ynet, 31 באוגוסט 2015
  5. ^ ליאור גוטמן, התפטר מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה, ישראל דנציגר, באתר כלכליסט, ‏2018-12-30


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0