כופתאות תפודים עם גבינה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
כופתאות תפודים עם גבינה
Bryndzové halušky
Bryndzové halušky.jpg

כופתאות תפודים עם גבינה - ברינדזובה הלושקיסלובקית: Bryndzové halušky) הוא אחד המאכלים הלאומיים בסלובקיה.[1][2]

מאפיינים

ארוחה זו מורכבת מהלושקי[3] (גושים מבושלים של כופתאות תפוחי אדמה עם קמח הדומים במראה לניוקי)[3] וברינדזה (גבינת כבשים רכה),[4] אופציונלית ניתן לפזר על המנה חתיכות מטוגנות של של גלדי שומן חזיר מעושן או בייקון, וכן עירית או בצל ירוק.

ז'ינצ'יצה (Žinčica), כלומר חלב כבשים מוחמץ בדומה לקפיר, הוא השתייה באופן מסורתי עם הארוחה הזו. ישנו פסטיבל Bryndzové Halušky שנתי בטורצקה הכולל תחרות אכילה.[5][6]

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ Cravens, Craig Stephen (2006). Culture and customs of the Czech Republic and Slovakia. Westport, Connecticut: Greenwood Publishing Group. p. 75. ISBN 0-313-33412-9. OCLC 67240291.
  2. ^ Dunford, Lisa (2007). "Slovakia: Food & Drink". In Paul Smitz; Aaron Anderson; Steve Kokker; Brett Atkinson; Becca Blond (eds.). Lonely Planet Central Europe. Hawthorn, Victoria: Lonely Planet. p. 452. ISBN 978-1-74104-301-3. OCLC 85763619.
  3. ^ 3.0 3.1 Sinkovec, Magdalena (2004). "Bryndzové Halušky / Potato Dumplings with 'Bryndza' Sheep Cheese and Bacon". Culinary Cosmic Top Secrets A Nato Cookbook. Lulu. pp. 115–16. ISBN 1-4116-0837-2.
  4. ^ "Cheese Description: Bryndza". Cheese.com. נבדק ב-1 במרץ 2009. {{cite web}}: (עזרה)
  5. ^ Reynolds, Matt (21 ביוני 1999). "Three liters of bryndzové halušky small work for hefty men in national eating competition". The Slovak Spectator. {{cite web}}: (עזרה)
  6. ^ "Halušky Turecká" (בסלובקית). Občianske združenie Halušky Terchová. 2008. אורכב מ-המקור ב-27 בפברואר 2009. נבדק ב-1 במרץ 2009. {{cite web}}: (עזרה)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0