לי א-רן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
לא ידועלא ידוע זהו שם קוריאני; שם המשפחה הוא לי.

שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית אישיות ריקה. לי א-רןקוריאנית: 이애란; נולדה ב-1964) היא פעילה למען חינוך והשכלה ממוצא צפון-קוריאני. בשנת 2010 קיבלה לי את אות האומץ הנשי הבינלאומי[1].

ביוגרפיה

אחרי שהסבים שלה ערקו לדרום קוריאה, היא ומשפחתה נשלחו בצפון קוריאה למחנה עבודה, שם הייתה כלואה במשך שמונה שנים. בשנת 1997, היא ברחה לדרום קוריאה לאחר שקרוב משפחה אמריקאי פרסם ספר זכרונות, וטען כי אביה של לי היה מעורב בניסיונות להפיל את המשטר. היא ברחה עם הוריה, קרובי משפחה נוספים ובנה, שהיה אז בן ארבעה חודשים. בעלה לא הצטרף אליהם. המשפחה ברחה דרך סין ווייטנאם והגיעה לדרום קוריאה[2]. בשנים הראשונות בדרום קוריאה עבדה בעבודות מזדמנות עד שיכלה לממן לעצמה לימודים[3].

ב-2005 לי יסדה תוכנית מלגות בינלאומית שמעניקה מלגות לסטודנטים מצפון קוריאה ללמוד אנגלית. ב-2008[3], היא הייתה לעריקה הראשונה מצפון קוריאה שהתמודדה על מושב באספה הלאומית. ב-2009, לי סיימה את לימודי הדוקטורט בנושא תזונה באוניברסיטת איווה לנשים (Ewha Womans University) בסיאול. היא העריקה הראשונה בעלת תואר דוקטור מצפון קוריאה. באותה השנה, היא ייסדה ארגון ללא מטרת רווח, Hana Defector Women's Organization שתומך בנשים מצפון קוריאה החיות בדרום קוריאה ומסייע להן בהכשרה מקצועית, טיפול בילדים, רכישת השכלה ומיצוי זכויות[4].

מאז משנת 2012 היא מנהלת מכון אוכל מסורתי צפון קוריאני, המעניק הכשרה מקצועית לעריקים מצפון קוריאה ומנסה לקרב את צפון ודרום קוריאה דרך תרבות המזון של פיונגיאנג[2]. המכון גם מנהל מסעדה בה עובדות נשים מצפון קוריאה[5]. באותה השנה, לי הובילה שביתת רעב בת 18 ימים מול השגרירות הסינית, כמחאה על החזרת פליטים מסין לצפון קוריאה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא לי א-רן בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Episcopal News Service - DIOCESAN DIGEST, archive.episcopalchurch.org
  2. ^ 2.0 2.1 Catherine Antoine, Dr. Lee Ae-ran (North Korea) — Women in Human Rights, www.womensrights.asia
  3. ^ 3.0 3.1 Dr. Lee Ae Ran to Receive Women's Award, www.dailynk.com (בקוריאנית)
  4. ^ AWIU » Dr. Lee Ae-ran, Republic of Korea, www.awiu.org (ב־American English)
  5. ^ "Meet the North Korean defector and restaurateur who believes 'reunification of our country starts at the table'". South China Morning Post (באנגלית).


P vip.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא אישים. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0