מיז אן פלאס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מיז אן פלאס בעמדת עבודה במטבח מוסדי

מיז אן פלאסצרפתית: Mise en place - "להעמיד במקום" או "לאסוף") הוא מונח צרפתי מתחום הבישול, המתאר עיקרון או שיטת עבודה לפיה יש לבצע את כל ההכנות המקדימות לפני התחלת הבישול. העיקרון נפוץ מאוד במטבחים מוסדיים ביחס לארגון וסידור המרכיבים שיידרשו לטבח עבור פריטי התפריט שצפויים להיות מוכנים במהלך משמרת. שיטת העבודה ישימה ואף מומלצת בספרי בישול רבים גם לבישול ביתי.[1]

בבישול, המונח משמש הן כשם עצם, לתיאור המערך המוכן של מרכיבי המתכון, וכן כפועל לתיאור תהליך הכנת המערך עצמו.

בנוסף, משמש הביטוי גם לתיאור השקפת עולם, הלך מחשבה ואף פילוסופיית חיים.[2][3]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מיז אן פלאס בוויקישיתוף

הערות שוליים

Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0