מלטיטול

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מלטיטול
Maltitol.svg
שמות נוספים E965

מלטיטול הוא סוכר כהולי המשמש כתחליף סוכר ומשלשל. יש לו בין 75 ל־90 אחוז מהמתיקות של סוכרוז (סוכר שולחני הנפוץ) ותכונות כמעט זהות, למעט השחמה. הוא משמש לתחליף סוכר מכיוון שהוא חצי אנרגטי, אינו מקדם עששת, ויש לו השפעה יותר קטנה על רמת הגלוקוז בדם .

ייצור

מלטיטול הוא דו סוכר המיוצר על ידי הידרוגנציה של מלטוז המתקבל מעמילן . סירופ מלטיטול, הידרוליזט של עמילן מוקשה, מיוצר על ידי הידרוגן סירופ תירס, תערובת של פחמימות המופקת מהידרוליזה של עמילן. מוצר זה מכיל בין 50% ל-80% מלטיטול במשקל. השאר הוא בעיקר סורביטול, עם כמות קטנה של חומרים אחרים הקשורים לסוכר. [1]

מידע תזונתי

מלטיטול מספק בין שתיים לשלוש קלוריות לכל גרם. [2] המלטיטול אינו מושפע במידה רבה מאנזימי עיכול אנושיים והוא מותסס על ידי פלורת המעיים, וכ-15% מהמלטיטול הנבלע מופרש ללא שינוי בצואה.[3]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מלטיטול בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Application A537 – Reduction in the energy factor assigned to Maltitol: Final Assessment Report (PDF), Food Standards Australia New Zealand, 5 באוקטובר 2005, אורכב מ-המקור (PDF) ב-4 במרץ 2016, נבדק ב-27 בינואר 2014 {{citation}}: (עזרה)
  2. ^ Franz, M. J.; Bantle, J. P.; Beebe, C. A.; Brunzell, J. D.; Chiasson, J.-L.; Garg, A.; Holzmeister, L. A.; Hoogwerf, B.; Mayer-Davis, E.; Mooradian, A. D.; Purnell, J. Q. (2002). "Evidence-Based Nutrition Principles and Recommendations for the Treatment and Prevention of Diabetes and Related Complications". Diabetes Care. 25 (1): 148–198. doi:10.2337/diacare.25.1.148. PMID 11772915. ארכיון מ-2016-10-20. נבדק ב-2015-04-28.
  3. ^ Oku, T.; Akiba, M.; Lee, M. H.; Moon, S. J.; Hosoya, N. (באוקטובר 1991). "Metabolic fate of ingested [14C]-maltitol in man". Journal of Nutritional Science and Vitaminology. 37 (5): 529–44. doi:10.3177/jnsv.37.529. PMID 1802977. ארכיון מ-28 במאי 2023. נבדק ב-21 בפברואר 2019. {{cite journal}}: (עזרה)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0