מקאן מאלאי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מקאן מאלאי
मक्खन मलाई
Malaiyo.jpg
מאכלים
אזור מוצא אוטר פרדש
מוצא הודוהודו הודו
אופן הגשה קינוח
מרכיבים עיקריים חלב, שמנת, חמאה

מקאן מאלאיהינדי: मक्खन मलाई; באנגלית: Makhan Malai) הוא קינוח הודי המורכב משמנת וחלב אשר נפוץ באזור אוטר פרדש[1].

המאכל מורכב משמנת, חלב, חמאה מומסת, אבקת סוכר ואבקת הל אותם מוסיפים על פי שלבי ההכנה שנערכת בכ-8 שעות[2][3].

הקינוח נפוץ במשק הבית ההודי בעיקר בערים ואראנסי, קאנפור ולאקנאו ונהוג לצרוך אותו במהלך החורף.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מקאן מאלאי בוויקישיתוף
  • מתכון, באתר Timesofindia (באנגלית)
  • מתכון, באתר Cookpad (באנגלית)
  • מתכון, באתר Shellyfoodspot (באנגלית)

הערות שוליים

  1. ^ THE LIGHTEST INDIAN DESSERT...MAKHAN MALAI Photo from Asli India, archive.ph, ‏2013-02-16
  2. ^ Vaishali Tripathi, Indian desi tadka, Onlinegatha, 2016-08-09, מסת"ב 978-93-85818-00-4. (באנגלית)
  3. ^ Lucknow Photos - Featured Images of Lucknow, Lucknow District - Tripadvisor, www.tripadvisor.in (ב־)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0