סטניל דה לאס בודגאס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סטניל דה לאס בודגאס
Setenil de las Bodegas
מבט על העיר
מבט על העיר
מדינה ספרדספרד ספרד
קהילה אוטונומית אנדלוסיהאנדלוסיה אנדלוסיה
מחוז מחוז קדיס
קואורדינטות 36°51′N 5°11′W / 36.850°N 5.183°W / 36.850; -5.183
אזור זמן UTC +1
https://www.setenildelasbodegas.es/es/

סטניל דה לאס בודיגאס או סטניל דה לאס בודיגסספרדית: Setenil de las Bodegas) היא עיירה ורשות מקומית (אנ') במחוז קדיס, שבספרד.

העיירה נודעת בבתי המגורים שלה שנבנו מתחת לצוקי הסלע ולסלעים שמעל נהר גואדלפורקון.

העיירה ממוקמת לאורכו של ערוץ הנחל הצר. כמה מבתי העיר שנבנים בתוך קירות הסלע של הערוץ עצמו, שנוצרו על ידי הגדלת מערות טבעיות או ניצול סלעים התלויים מעל הקרקע והוספת קיר חיצוני (ראו מטה בגלריית התמונות).

כמו כן סטניל נודעת במוצרי הבשר המיוצרים בה, במיוחד נקניקיות צ'וריסו וצ'רדו (נקניקיות בשר חזיר), המיוצרת מבשר החזירים אותם מגדלים על הגבעות שסביב העיירה.

כמו כן העיירה ידועה במאפים (pasteles) המיוצרים בה, וכאתר תיירות בה ברים ומסעדות הנחשבות כטובות ביותר באזור.

היסטוריה

במערות שסביב העיר יש עדויות להתיישבות פרה-היסטורית, מהתקופה הנאוליתית[1].

האתר היה מיושב קודם לפלישה הרומית לאזור במאה ה-1[1].

מקורה של העיירה המודרנית, בעיירה מורית מבוצרת שהייתה ממוקמת על צוק הסלע[1] המשקיף על עיקול חד בנהר ריו טרחו (Rio Trejo) צפונית מערבית לעיר רונדה. המצודה נבנתה ככל הנראה בתקופת אל-מוואחידון, במאה ה-12[1].

על פי מסורת מקומית, שמה הנוכחי של העיר מקורו בביטוי (אמרה) לטינית) - septem nihil ('שבע פעמים שום דבר")[2]. מסורת זו משייכת את הביטוי להתנגדותה של העיר המורית לתקיפה נוצרית, שנלכדה לכאורה רק לאחר שבע מצורים - בשנים האחרונות של הרקונקיסטה[2]. בשנת 1407, הנוצרים צרו על העיר, בלי הצלחה. העיר נכבשה לבסוף בשנת 1484 כאשר כוחות נוצרים גירשו את המוסלמים המורים. תוך שימוש בארטילריה המבוססת על אבק שרפה, הנוצרים הצליחו להחריב את המצודה המוסלמית, ולכבוש אותה לאחר חמישה-עשר יום.

השם המלא הנוכחי של העיר, מקורו מהמאה ה-15. משמעות המילה "בודגאס" היא מחסני יין. המתיישבים הנוצרים, אשר הגיעו לעיר לאחר כיבושה, המשיכו לגדל את מטעי הזיתים והשקדים שגידלו התושבים המוסלמיים, אולם החלו גם לגדל גפני יין (אשר המוסלמים לא גידלו)[1]. המילה "מחסנים" מתייחסת למחסנים עבור היין המיוצר בעיר[2].

גלריית תמונות

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0