סלסיז

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סלסיז
Salsiz
Salsiz.JPG
נקניקי סלסיז מתייבשות

סלסיז (בגרמנית: Salsiz) הוא נקניק גולמי שמקורו בגראובינדן, שווייץ.

מאפיינים

זהו נקניק מיובש או מעושן באוויר ומיוצר במגוון גרסאות שונות. הוא מבדיל את עצמו מרוב הנקניקים האחרים בפרופיל המלבני שלו.[1]

בשר חזיר משמש כמרכיב הבסיסי. סלסיז מיוצר גם עם בשר ציד כמו צבאים, יעלים או חזירי בר או עם בשר של חיות משק אחרות כמו בקר, סוס, כבשה/טלה. סלסיז נלחץ לצורה מלבנית ובדרך כלל מיובש ללא עישון.

צריכה

את הסלסיז אוכלים בחתיכה אחת או פרוסים יחד עם לחם. לפעמים הוא גם מבושל בכמה מנות שווייצריות, בעיקר קפונס (אנ') ו-Plain in Pigna, או משמש כמלווה, במיוחד עבור Maluns (מאכל תפוחי אדמה מהאזור). יין אדום אזורי הולך טוב עם הנקניק, למשל מה-Bündner Herrschaft.

לקריאה נוספת

הערות שוליים

  1. ^ "Salsiz". Culinary Heritage of Switzerland. נבדק ב-12 במרץ 2023. {{cite web}}: (עזרה)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0