סמיון גולדין

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

סמיון גולדין (נולד ב-1967)[1] הוא היסטוריון ישראלי. הוא עמית מחקר בכיר במרכז המחקר ליאוניד נבזלין ליהדות רוסיה ומזרח אירופה בישראל.

קריירה

גולדין אחראי על הפיתוח הפרוגרמטי וההיבטים האדמיניסטרטיביים של מרכז נבזלין. את הדוקטורט שלו קיבל בהצטיינות מהאוניברסיטה העברית בירושלים. עבודת הדוקטורט שלו, שפורסמה כמונוגרפיה, מתמקדת במדיניות הצבא הרוסי כלפי יהודים מ-1914 עד 1917.

גולדין מלמד כיום באוניברסיטה העברית בירושלים. הוא פרסם מספר מאמרים בנושאים שונים בהיסטוריה היהודית של מזרח אירופה במאה העשרים .

ספרים

  • הצבא הרוסי והאוכלוסייה היהודית, 1914–1917: הוצאת דיבה, רדיפה, תגובה

ספר זה מייצג קריאה חדשה של רגע מרכזי בהיסטוריה של יהדות מזרח אירופה, כלומר התקופה שקדמה להתמוטטות האימפריה הרוסית. הוא מציע ניתוח חדשני של היחסים בין הצבא הרוסי ליהודים במהלך מלחמת העולם הראשונה, ומצביע על הצבא ושלטונות הצבא כ"קברנים" של הדו-קיום השברירי של היהודים עם המשטר הצארי. הוא מתמקד בהיבטים שונים של היחס האכזרי של הצבא הרוסי ליהודים שחיו בחזית המזרחית או בסמוך לה, שבה חיו שלושה רבעים מיהדות אירופה עם תחילת המלחמה. יחד עם זאת, הוא מראה את הנזק העצום שגרם הקמפיין האנטי-יהודי הזה לכלכלת האימפריה הרוסית, הכספים, ביטחון הציבור ומעמדה הבינלאומי של האימפריה הרוסית.[2]

  • הגירה יהודית בעת החדשה: המקרה של מזרח אירופה

אוסף זה בוחן היבטים שונים של הגירה יהודית בתוך, ממזרח אירופה ואליה בין 1880 ועד היום. הוא מתמקד לא רק במגוון הרחב של גורמים שהשפיעו פעמים רבות על ההחלטה הגורלית להגר, אלא גם בחוויה האישית של ההגירה ובתפקיד הקריטי של יחידים בתהליכים היסטוריים גדולים יותר.[3]

הערות שוליים

  1. ^ "Semion Goldin (1967-)". The National Library of Israel. נבדק ב-21 במאי 2023. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ Goldin, S. (2022). The Russian Army and the Jewish Population, 1914–1917: Libel, Persecution, Reaction. Palgrave Critical Studies of Antisemitism and Racism. Springer International Publishing. ISBN 978-3-030-99787-8. נבדק ב-2023-05-22.
  3. ^ "Jewish Migration in Modern Times: The Case of Eastern Europe".
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0