פונדנט (שוקולד)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פונדנט

פונדנט (שוקולד)צרפתית: fondant au chocolat) הוא מאפה קל ואוורירי העשוי מבצק, ומכיל בעיקרו שוקולד. הפונדנט מוגש בעיקר כקינוח מתוק בסוף הארוחה. פונדנט שוקולד הוא קינוח המורכב מעוגת שוקולד קטנה עם גוון פריך ומילוי עדין, המוגש בדרך כלל חם עם גלידת וניל על צלחת. בצרפתית, המונחים של עוגת השוקולד הם "gâteau fondant au chocolat" או פשוט "fondant au chocolat" ("שוקולד לעיס" או "שוקולד נמס").

הקינוח פופולרי במסעדות בניו יורק מאז שנות התשעים. בימינו, וריאציות של טעמי העוגה והגלידה הגיעו לכלול פירות ואפילו משקאות אלכוהוליים, כמו ויסקי. ידוע גם שקינוח זה נוצר באמצעות קרפים, ובמקרה זה הוא מורכב מכמה קרפים המוערמים זה על זה ומופרדים על ידי מילוי כלשהו כמו ריבה חמה או פירות יער.

במסעדות רבות בישראל מכונה עוגת שוקולד מותך בטעות בשם "סופלה שוקולד". בניגוד לסופלה, המסה העיקרית של העוגה מכילה כמות גדולה של קמח ולכן היא יציבה יותר. לרוב, כאשר מאפה שוקולד תפוח מוגש מחוץ לכלי בו נאפה, מדובר בפונדנט ולא בסופלה.

Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0