צ'יבורקי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
צ'יבורקי
צ'יבורק ואיירן בבית קפה טורקי
צ'יבורק ואיירן בבית קפה טורקי
מאכלים
סוג כיסון מטוגן או אפוי
מטבח המטבח של הטטרים של קרים, מטבחים של מדינות פוסט-סובייטיות, המטבח הטורקי
מוצא חצי האי קרים
מרכיבים עיקריים בשר טחון, בצל, בצק

צ'יבורקירוסית: Чебуреки) הוא כיסון בצק מטוגן, הממולא לרוב בבשר טחון ובבצל. צורתו של הצ'יבורקי היא כחצי סהר.

מקורו של הצ'יבורקי במטבח של הטטרים של קרים, אך הוא נפוץ גם באזורי הקווקז, ומרכז אסיה, וכן במדינות רוסיה, ליטא, לטביה, אסטוניה, אוקראינה ומזרח אירופה,[1] כמו גם בפזורות של הטטרים של קרים בטורקיה[2] וברומניה. ניתן למצוא את הצ'יבורקי גם בישראל, בחנויות ובמסעדות של עולים ממדינות ברית המועצות לשעבר.

מרכיבי הצ'יבורקי

צ'יבורקי מוגש בבית קפה בסנקט פטרבורג, רוסיה

הצ'יבורקי הוא בורק חצי עגול, ממולא בשכבת בשר טחון דקה, עם בצל ותבלינים. את המילוי עוטפת שכבת בצק דקה אף היא, כך שהמילוי יתבשל היטב בעת טיגון הצ'יבורקי.

וריאציות

בטורקיה, הצ'יבורקי מכונה "צ'י בורק" (בטורקית: çiğ börek, שמשמעו "בורק נא"). הוא פופולרי מאוד במקומות בהם נמצאת קהילה טטרית, ובמיוחד באסקישהיר. טובורק (Töbörek) הוא וריאציה נוספת של המאפה, בה הצ'יבורק לא מטוגן בשמן אלא נאפה בתנור לבנים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא צ'יבורקי בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Karen Evans-Romaine; Helena Goscilo; Tatiana Smorodinskaya, eds. (2013). Encyclopedia of Contemporary Russian Culture. Taylor & Francis. p. 100
  2. ^ Kraig, Bruce; Sen, Colleen Taylor (2013). Street Food Around the World: An Encyclopedia of Food and Culture. ABC-CLIO. p. 364
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0