קבוצת אביב

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


שגיאות פרמטריות בתבנית:חברה מסחרית

שימוש בפרמטרים מיושנים [ אנשי מפתח ]

קבוצת אביב
לוגו קבוצת אביב.jpg
נתונים כלליים
מייסדים משה אביב
תקופת הפעילות 1963–הווה (כ־61 שנים)
משרד ראשי מגדל משה אביב, ז'בוטינסקי 7, רמת גן
ענפי תעשייה נדל"ן
מנכ"ל דפנה הרלב
אנשי מפתח דורון אביב, יו"ר הדירקטוריון

קבוצת אביב ושות' נדל"ן 1963 היא חברת בנייה ישראלית פרטית בבעלות דורון אביב ודפנה הרלב. הקבוצה, מוותיקות ענף הבניה בישראל, מתמחה בייזום, הקמה ושיווק של פרויקטים הנדסיים בתחומי הבנייה הציבורית, מגורים, מסחר ותשתיות בישראל ומחוצה לה. בין הפרויקטים הנדל"נים להם אחראית החברה ניתן למנות גם את הקמת מגדל משה אביב ברמת גן, בית החולים אסותא רמת החייל, מרכז ויצמן הסמוך לבית החולים איכילוב, מתחם סי אנד סאן, רוטשילד 22, מגדל ליבר, אביב בגימל, אביב בצמרת ועוד.

היסטוריה

קבוצת אביב הוקמה בשנת 1963 על ידי משה אביב. בשנים הראשונות לאחר הקמתה עסקה החברה בהקמת פרויקטים רבים כגון: גשר יצחק שדה, גשר חיון בערבה, כיכר המושבות, מוזיאון ארצות המקרא בירושלים, בית הכנסת במצפה רמון, מאיץ החלקיקים במכון ויצמן ועוד. בשנת 1975 החלה החברה בהקמת מגדלי הבורסה ברמת גן: בית אבגד, בית סילבר, בית הקרן, מגדל יהלום שהיה למשכנה של הבורסה ליהלומים ועוד. בשנת 1993 רכשה הקבוצה את החברה הציבורית אוסיף השקעות ופיתוח, שהייתה לזרוע היזמית של הקבוצה, ושלטה בה עד למכירתה בשנת 2007 לארקדי גאידמק תמורת 600 מיליון שקלים.[1] בשנת 1998 רכשה החברה את גרעין השליטה בחברת עוגן נדל"ן (לשעבר זיקית), שעל שטחה נבנה בית חולים אסותא ברמת החייל ובית טים. בשנת 1995 נכנסה החברה לשוק הנדל"ן בבריטניה ועסקה בייזום והקמת נדל"ן במזרח אירופה.

בשנת 2003 הושק מגדל משה אביב ברח' ז'בוטינסקי ברמת גן, שהיה בעת הקמתו ושנים רבות אחר כך, המגדל הגבוה בישראל ואחד ממגדלי הבטון הגבוהים בעולם. בשנת 2007 הקימה החברה, ביחד עם קבוצת ארלון, את החברה הציבורית אביב–ארלון שהפכה לזרוע הפעילות הבינלאומית של הקבוצה. החברה עוסקת ברכישה, השבחה וניהול של מרכזים מסחריים. בארצות הברית מחזיקה החברה כ־9 מרכזים בשטח כולל של כ-180 אלפי מ"ר. כמו כן עוסקת החברה בייזום, הקמה וניהול של מרכזים מסחריים בסרביה שנמכרו לקבוצת ביג, וכן מרכז מסחרי ובית דירות בשכונת זווזדרה שבבלגרד.

בשנת 2016 החלה החברה לפעול בתחום ההתחדשות העירונית. הקבוצה אחראית על הקמת פרויקטים רבים כגון רובע משרד החוץ בירושלים, אביב הנצח 41 ברמת השרון, חנקין 5 הסמוך לככר המדינה בתל אביב, ויסוצקי תל אביב, ו-Aviv Limited Edition, מגדל המשלב מגורים ומסחר ברמת אביב גימל בתל אביב.

תחומי פעילות

פעילות הקבוצה מתמקדת בהקמת פרויקטים הנדסיים מורכבים ורחבי היקף הן כיזם והן כקבלן מבצע. הקבוצה אחראית על תכנון והקמה של בנייני מגורים, מבנים מסחריים וציבוריים, פרויקטים של דיור מוגן, מלונאות, תשתיות, נדל"ן מניב, החל משלב הרכישה, הייזום, ההשבחה, התכנון, הבנייה, המכירה וההשכרה. בתחום ההתחדשות העירונית מקימה הקבוצה, בשיתוף עם חברת אביב אורבן את פרויקט הנצח 41 ברמת השרון, וחנקין 5 בסמוך לכיכר המדינה בתל אביב, ובשיתוף עם חברת סער שקד היא מתכננת מתחם מגורים בן כ-700 יחידות דיור ברחוב ההסתדרות בגבעתיים, ובנין מגורים ברחוב הפודים וברחוב המקור ברמת גן.

פרויקטים נבחרים

במהלך שנות פעילותה הייתה אחראית קבוצת אביב למגוון פרויקטים:

הנהלת החברה

דורון אביב,[2] המשמש כיו"ר הדירקטוריון של הקבוצה, הוא בוגר הפקולטה להנדסת בניין בטכניון, ומכהן כמנכ"ל משותף של החברה מאז שנת 2001. דפנה הרלב,[3] בוגרת אוניברסיטת בר-אילן בכלכלה ומנהל עסקים, ומכהנת כמנכ"לית משותפת.[4][5]

שותפויות עסקיות

  • אביב ארלון – נוסדה בשנת 2007 כחברה ישראלית ציבורית המנוהלת על ידי קבוצת אביב וקבוצת ארלון יחד. אביב ארלון היא חברת בת של קבוצת אביב ומשמשת זרוע לפעילות הבינלאומית שלה. בין היתר, היא עוסקת בתכנון ופיתוח של פרויקטי נדל"ן מחוץ לישראל, בהם מרכזי מסחר ובילוי בסרביה וארצות הברית.
  • אביב אורבן – החברה, בבעלות ארז אביב, עוסקת בתחום ההתחדשות העירונית ומתמחה בעיקר ברכישה, תכנון, ופיתוח של נדל"ן ושטחים להשבחה עירונית.
  • סער שקד – חברה בבעלות גיל שקד וקובי סער, העוסקת בתחום ההתחדשות העירונית ומתמקדת בפרויקטים רחבי היקף באזור רמת גן וגבעתיים.
  • לני גרופ – החברה יוזמת ומקימה בשיתוף עם קבוצת לני את הפרויקטים רובע משרד החוץ בירושלים והרברט סמואל בתל אביב.
  • אקרו נדל"ן – הקבוצה יוזמת ומקימה בשיתוף עם חברת אקרו נדל"ן את פרויקט ויסוצקי 6 בתל אביב.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ מיכאל רוכוורגר, דורון אביב ודפנה הרלב: מכרנו לגאידמק את אוסיף במצב מצוין, הוא בחר בדרך חדשה ורואים את התוצאות, באתר TheMarker‏, 10 באוקטובר 2008
  2. ^ עופר פטרסבורג, ‏דור חדש, בניין חדש, באתר ישראל היום, 17 בספטמבר 2020
  3. ^ ריקי רט, ‏הנדל"ן הוא הקטר של המשק, בעיתון מקור ראשון, 22 במאי 2020
  4. ^ רותם שטרקמן,אפרת נוימן,מיכאל רוכוורגר, "לא נדחוף את הילדים להשתלב בעסק", באתר הארץ, 9 באוקטובר 2008
  5. ^ דיאנה בחור ניר, בגיל 15 רציתי להדריך בקייטנה, אבל אבי אמר לי: "יש לי מספיק עבודה בשבילך, לא צריך לרעות בשדות זרים", באתר כלכליסט, 4 באפריל 2013
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0