רות ריישל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית סופר ריקה. רות רַיְישְלעברית נכתב לעיתים רייכל; באנגלית: Ruth Reichl; נולדה ב-16 בינואר 1948 בעיר ניו יורק) היא סופרת ומבקרת אוכל אמריקאית יהודייה, מפיקה-שותפה של התוכנית "Gourmet's Diary of a Foodie" ברשת הטלוויזיה PBS, עורכת קולינארית של Modern Library, מנחת התוכנית "Gourmet's Adventures with Ruth" ברשת PBS ובעבר העורכת הראשית האחרונה של כתב העת Gourmet (שנסגר); חיברה ספרים שזכו לשבחים והיו רבי-מכר של זיכרונותיה: Tender at the Bone: Growing Up at the Table,‏ Comfort Me with Apples: More Adventures at the Table, "שום וספירים", ו-Not becoming my Mother. ספרה האחרון הוא Gourmet Todayספר בישול בן 1,008 עמודים המכיל 1,000 מתכונים.

קורות חיים

נולדה לארנסט ומרים (לבית ברודנו) ריישל, גדלה בגריניץ' וילג' במנהטן וכנערה למדה זמן מה בפנימייה במונטריאול. בהמשך למדה באוניברסיטת מישיגן, שם פגשה את בעלה הראשון, האמן דאגלס הוליס. היא סיימה את לימודיה ב-1970 כשברשותה תואר שני בהיסטוריה של האמנות.

ריישל עברה עם הוליס לברקלי, קליפורניה, שם הוביל אותה עניינה הגובר באוכל להצטרף למסעדת סוואלאו כשפית ושותפה בבעלות. היא עבדה במסעדה בשנים 19731977, ושיחקה תפקיד משמעותי במהפכה הקולינארית שהתרחשה במקום באותה עת. ספר האוכל הראשון שהוציאה היה Mmmmm: A Feastiary, שראה אור ב-1972. ריישל נהפכה לכתבת אוכל ולעורכת במגזין "ניו וסט" (New West) בשנים 1973–1977, ובהמשך כיהנה כעורכת מדור המסעדות של עיתון "לוס אנג'לס טיימס" בשנים 19841993 וכעורכת אוכל ומבקרת מסעדות בשנים 1990–1993. ב-1993 שבה לעיר הולדתה ניו יורק והפכה למבקרת המסעדות של "הניו יורק טיימס", שאותו עזבה ב-1999 כשהתמנתה לעורכת הראשית של כתב העת "גורמה" (Gourmet).

ריישל ידועה ביכולתה "להעלות או להפיל" מסעדה בתשומת לבה הדקדקנית לפרטים ורוחה ההרפתקנית. היא מגדירה את משימתה כשאיפה "להפיג את המסתורין האופף את עולם הבישול המשובח" (חדשות CBS אונליין). היא זכתה בתשבחות הן מקוראיה והן מסופרים בשל כנותה לחשוף היבטים לא מחמיאים של המטבח העילי. דרך השקפה של מבקר מבחוץ, היא מבקרת בחריפות את טבען השחצני של מסעדות ומסעדני ניו יורק גם יחד.

למרות פרסומה הרב וסיפוריה האנקדוטליים על האופן שבו התחפשה כדי להסוות את זהותה על מנת לכתוב ביקורת בלי שיזהו אותה, היא סיפרה מדוע הפסיקה עם כך: "אני באמת רוצה לשוב הביתה ולבשל עבור בני משפחתי," היא אומרת. "אני לא חושבת שיש משהו חשוב יותר שאתה יכול לעשות עבור ילדיך מאשר להכין ארוחת ערב." (חדשות CBS אונליין). כיום נשואה ריישל למייקל סינגר, מפיק חדשות בטלוויזיה, ולהם בן, ניק.

ריישל זכתה בארבעה פרסי ג'יימס בירד: ב-1996 וב-1998 עבור ביקורת המסעדות, אחד ב-1994 עבור עיתונאות ואחד ב-1984 עבור ספרה Who's Who of Food and Beverage in America, וכן זכתה בפרסים נוספים שהעניק לה ארגון עיתונאי האוכל של אמריקה. היא גם קיבלה את פרס אליזבט קאטר מורו של ימק"א, ששיבח את היותה אשה חזקה ומצליחה. ריישל הנחתה תוכנית טלוויזיה בת שלושה פרקים בערוץ האוכל (Food Network) בשם "Eating Out Loud", המתארת את המטבח מכל פינה בארצות הברית, בניו יורק ב-2002 ובמיאמי ובסן פרנסיסקו ב-2003. היא מרבה להתארח בתוכנית של לאונרד לופטס (Lopate), שמשודרת פעם בחודש ברשת הרדיו "WNYC" בעיר ניו יורק ועוסקת באוכל.

ספריה

  • Mmmmm: A Feastiary (cookbook), (1972)
  • Tender at the Bone: Growing Up at the Table (1998)
  • Comfort Me with Apples: More Adventures at the Table (2001)
  • Garlic and Sapphires: The Secret Life of a Critic in Disguise (2005)
    • תורגם לעברית בשם שום וספירים, תרגום מאנגלית: ענבל שגיב-נקדימון, ייעוץ קולינרי: ענבל קליין, גרף הוצאה לאור, 2006.
  • The Gourmet Cookbook: More Than 1000 Recipes (2006)
  • Not Becoming My Mother: and Other Things She Taught Me Along the Way (2009)
  • Gourmet Today: More than 1000 All-New Recipes for the Contemporary Kitchen (2009)

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0