שקדי עגל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שקדי עגל מצופים

שקדי עגל הוא מאכל העשוי מבלוטת התימוס או מהלבלב של עגל או כבש, אך גם של חזיר או בקר.

החלק המשמש לאכילה הוא תוכן הבלוטה לאחר שהוסר ממנה הקרום. על פי רוב הכנת שקדי עגל נעשית בטיגון או על הגריל. זמן ההכנה של השקדים קצר ביותר.

שקדי עגל נחשבים למעדן ומחירם בדרך כלל יקר יחסית לנתחי בשר אחרים.

בלוטת התימוס, שצבעה לבן ומחולקת לשתי אונות גליליות, קיימת רק אצל עגלים צעירים, ואילו לבלב שצבעו צהבהב וצורתו עגולה ניתן להפקה בכל גיל שהוא, לפיכך על פי רוב שקדי העגל המוצעים למכירה הם מלבלב, ואילו שקדים מתימוס נדירים ויקרים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא שקדי עגל בוויקישיתוף
Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0