Google Views

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Google Views
מפתח חברת גוגל
מחזור חיים 2013–הווה (כ־11 שנים)
מערכת הפעלה

Android +
iOS +

Microsoft Windows, OS X, Linux, ו-Chrome OS
סוג רישיון תוכנה קניינית, מאפשרת עבודה עם הרשמה באמצעות חשבון גוגל
קטגוריה קרטוגרפיה
אתר בית

Google Views (מילולית: "גוגל - מבטים") היא אפליקציה שנועדה לשתף תמונות "מעוגנות גאוגרפית". האפליקציה פותחה על ידי חברת גוגל והיא נועדה להצגת תמונות ו-Photo-Spheres.

האפליקציה מאפשרת למשתמשים להעלות תמונות רגילות ו-Photo-Spheres ולאחר שהמשתמש העלה את התמונות, במידה והתמונות עונות לקריטריונים מסוימים, הן יופיעו גם כ"אייקונים" על גבי "גוגל מפות" וככל הנראה, בעתיד, על גבי יישומים נוספים של "גוגל".

הקריטריון העיקרי ל"אישור" התמונות הוא שמדובר ב"תמונת נוף", תמונה שהנושא העיקרי שלה אינו אנשים, פרחים וכיוצא בזה ושאין בתמונה פגיעה במדיניות הפרטיות של גוגל. לפני שהתמונות עולות לגוגל מפות, גוגל מסירה או מטשטשת מספרי רכב (ככל שיש כאלה בתמונות), פנים של אנשים וכיוצא בזה.

על פי הודעה של גוגל, האפליקציה בנויה על תשתית מתקדמת, היא נועדה לתמוך את תפוצת ה"סמארטפונים" ואת העובדה שרוב התמונות שמשתמשים כיום מעלים - מכילות כבר תיוג גאוגרפי מראש (כלומר, הן "מעוגנות גאוגרפית").

האפליקציה מיועדת גם לקלוט אליה את התמונות מאפליקציית פנורמיו, אם כי, נכון לאוקטובר 2014, עדיין מתנהל מאבק על הנושא.

תכונות עיקריות

מיון התמונות

רוב שטח המסך מוקדש להצגת תמונות - תמונות רגילות או Photo-Spheres. את התמונות ניתן להציג לפי "סדר כרונולוגי של העלאת התמונה", "התמונות הנצפות ביותר", "תמונות עם תיוג גאוגרפי שהועברו כבר לגוגל תמונות", "תמונות ציבוריות עם תיוג גאוגרפי".

יתר שטח המסך מוקדש לתצוגת מפה שעל גביה ניתן לראות את מיקומן הגאוגרפי של התמונות השונות.

Photo-Spheres constellations ומימשק ל"גוגל תצוגת רחוב"

האפליקציה מאפשרת לחבר Photo-Spheres ל"קונסטלציות". תכונה זו נועדה לאפשר לצופה, "ללכת" או "לנסוע" בתוך רצף של Photo-Spheres בדומה לתצוגה של גוגל תצוגת רחוב. כדי שתכונה זו תהיה רלוונטית, המשתמש צריך לחבר רק Photo-Spheres שיש בניהן "קשר עיין" אופטי ובצורה שהכוון במרחב, מתאים למעברים. ניתן גם לחבר את ה"קונסטלציה" לנקודות שבהן צולמו תמונות של גוגל תצוגת רחוב כך שהמשתמש יכול להמשיך "בנסיעה הווירטואלית" מתוך הקונסטלציה - ישירות אל גוגל תצוגת רחוב.

שימוש עיקרי

האפליקציה מאפשרת למשתמש הסופי ליצור "מרחב כיסוי" דומה לגוגל תצוגת רחוב, של אזורים אותם חברת גוגל לא כיסתה. כך ניתן להעלות Photo-Spheres של מקומות סגורים כמו נפח פנימי של מוזיאונים או חנוית. האפליקציה מתאימה לעסקים קטנים מכיוון שהיא מאפשרת להם להעלות את התמונות של הנתיב אל העסק או המכלול הפנימי של העסק[1] - גם במקומות שבהן חברת גוגל לא נותנת שירות של גוגל תצוגת רחוב, בעיקר, מקומות כאלו שלגביהם אין לגוגל כיסוי צילומי.

ניתן להפנות את קהל היעד אל האפליקציה ישירות, על ידי שליחת "לינק" מתאים, או שהמשתמש יכול להיכנס לאפליקצייה דרך גוגל תמונות ואולם שיטה זו מורכבת מעט.

יצירת Photo-Spheres

משתמשי הקצה יכולים ליצור Photo-Spheres באמצעות מכשירי Nexus או באמצעות אפליקציית Photo-Sphere Camera הזמינה להורדה במכשירים עם מערכת הפעלה "אנדרואיד" או IOS. יצירת Photo-Sphere בודד מצריכה כ-50 תמונות.

משמעויות פילוסופיות

חלק מהמומחים והוגי הדעות, סבורים שגוגל משקיעה את כל המאמץ העצום בכיסוי אופטי של העולם מגובה כיסא הנהג - כתשתית ליכולת נווט באמצעות טכנולוגיית "השוואת תמונת נוף" עבור מערך הרכבים האוטונומיים אותם היא מפתחת. אם זה נכון, הרי שלגוגל יהיה נכס אדיר של תשתיות נווט - אותו היא תוכל למכור לכל מי שיעשה שימוש בטכנולוגיה הזו, מצד אחד, ובמקביל, יהיה לה יתרון עצום מההיבט של יכולת לפרוש מערך רכבים אוטונומיים לכל מרחב שלגביו יש כיסוי של גוגל תצוגת רחוב.

כל נושא הכיסוי השיטתי של העולם באמצעות צילומים בעייתי מההיבט של פרטיות וגוגל נמצאת בדיון מתמיד עם הרשויות השונות כיצד לאפשר את השירות מצד אחד ולא לפגוע, יתר על המידה, בפרטיות מצד שני.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים