Lower.com פילד

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אצטדיון קולומבוס קרו החדש
New Crew Stadium
Lower.com Field stadium logo small.jpg
Columbus Crew Chimney - Smoke.jpg
כתובת דרך קולומבוס קרו 96 (96 Columbus Crew Way)
מיקום ארצות הבריתארצות הברית קולומבוס, אוהיו, ארצות הברית
אבן יסוד 2019
תקופת הפעילות 3 ביולי 2021 – הווה (שנתיים ו־42 שבועות)
עלות הבנייה 314 מיליון דולר
בעלים קולומבוס קרו
מפעיל קולומבוס קרו
משטח דשא
קבוצות קולומבוס קרו (2021–הווה)
מושבים 20,371
https://www.lowerfieldcbus.com/

אצטדיון קולומבוס קרו החדשאנגלית: New Crew Stadium), הידוע גם כ-Lower.com Field, הוא אצטדיונה הביתי של קבוצת הכדורגל קולומבוס קרו מליגת ה-MLS, הממוקם באזור הדאונטאון של קולומבוס, בירת אוהיו. האצטדיון כולל שלושה יציעי ישיבה ויציע עמידה אחד (המכונה Nordecke). קיבולת האצטדיון היא 20,371 צופים. אצטדיון זה החליף את אצטדיונה הישן של הקרו, אצטדיון מפרה, שכבר היה מיושן, ללא גג, ורחוק מהדאונטאון.

בחודש יוני 2021, ימים ספורים לפני המשחק הראשון באצטדיון, נחשף כי חברת משכנתאות מקומית רכשה את זכויות השם של האצטדיון, ולפיכך הוא נקרא על שם אתר האינטרנט של החברה. הבחירה בעסק מקומי דווקא, ולא בתאגיד לאומי או בינלאומי, הוא חלק מהליך הבנייה מחדש של הקרו, המתחבר יותר לקהילה ולא מסתמך על גורמים שאינם מקולומבוס בכלל או ממדינת אוהיו בפרט.[1]

היסטוריה

מאז 1999 שיחקה הקולומבוס קרו באצטדיון מפרה, שהיה האצטדיון הראשון ב-MLS שיועד לכדורגל בלבד (באנגלית: Soccer Specific Stadium). אצטדיון זה נבנה לפי סטנדרטים של שנות ה-90, לליגה שהייתה רק בראשיתה, ולפיכך הוא היה מיושן ולא דומה לאצטדיונים החדשים שהחלו מוקמים ברחבי ארצות הברית. כחלק מהמאבק על השארת הקרו בקולומבוס, הוצעה תוכנית לבנייה של אצטדיון חדש וחדיש, באזור הדאונטאון. בניית האצטדיון החלה באוקטובר 2019, והאצטדיון נחנך ביולי 2021.

משחק הפתיחה באצטדיון קולומבוס קרו החדש התקיים ב-3 ביולי 2021, לעיני 20,407 צופים.[2]

ב-13 באוקטובר 2021, שימש האצטדיון לראשונה כמגרשה הביתי של נבחרת ארצות הברית בכדורגל, במסגרת מוקדמות מונדיאל 2022.

מבנה האצטדיון

האצטדיון מחולק לארבעה "בלוקים", לפי רוחות השמיים: צפוני, מזרחי, דרומי ומערבי, כאשר היציעים הצפוני והדרומי ממוקמים לרוחב המגרש (מאחורי השערים), והיציעים המזרחי והמערבי ממוקמים לאורך המגרש. כל יציעי האצטדיון כוללים שתי קומות, ובאצטדיון אין הפרדה במעבר בין היציעים, דהיינו: לא משנה מאיזו כניסה נכנסים, תמיד אפשר להקיף את כל האצטדיון, מבפנים, על מנת להגיע למקום הישיבה המיועד המופיע על הכרטיס.

בתוך האצטדיון, נמצאת חנות המוצרים של הקבוצה, כמו גם פאב בו יכולים האוהדים לשבת החל משעתיים לפני המשחק ועד תחילתו.

היציע המערבי

זהו היציע המרכזי של האצטדיון, שכן בו נמצאת עמדת השידור, תאי ה-VIP, וחדרי ההלבשה של הקבוצות. בתחתית היציע הזה, משני צידיו של קו האמצע, נמצאים ספסלי הקבוצות המשחקות ועמדת השופט הרביעי.

על אף שביציע זה, כמו בשאר היציעים, ישנן שתי קומות ישיבה, הוא מכיל פחות מקומות ישיבה מעשיים, שכן כמעט כל הקומה השנייה משמשת לתאי VIP או למושבי יוקרה שעולים אלפי דולרים למנוי, לעונה.

היציע המזרחי

היציע המזרחי הוא היציע הגדול ביותר מבחינת כמות הצופים שיכולים להיכנס עליו. זהו היציע הנמצא ממול לעמדת השידור, ליציע העיתונות ולתאי ה-VIP. בתחתית יציע זה, בסמוך לקו מחצית המגרש, נמצאת עמדת ה-VAR.

היציע הצפוני (Nordecke)

זהו יציע העמידה של האצטדיון, בו נמצאים ה"אולטראס"[3] של הקולומבוס קרו. בדרך כלל, הכרטיסים הזולים ביותר למשחקים הם ליציע הזה, שהוא בבחינת "general admission" (מקומות לא מסומנים). רק במשחקיה של נבחרת ארצות הברית, משמשים הספסלים המתקפלים ביציע, כאינדיקציה למקומות הישיבה המסומנים.

היציע הדרומי

היציע הדרומי הוא היציע שנמצא מאחורי השער, במקביל ליציע ה-Nordecke. שלא כמו ביציע הצפוני, שהוא יציע עידוד, היציע הדרומי הוא יציע ישיבה. בפינה הדרום מערבית של הקומה השנייה שלו, יושבים בדרך כלל אוהדי הקבוצה האורחת (למעט אלה שיושבים ביציעי המוזמנים או ה-VIP). לאור תרבות הספורט האמריקנית, למעט נוכחותם של סדרנים – אין כל הפרדה בין היציע של הקבוצה האורחת ושל הקבוצה המארחת, וגם בתוך מסדרון האצטדיון עצמו, הקהל יכול ללכת ללא כל הפרדה (גם במשחקים "טעונים" כמו הדרבי של אוהיו או מפגשים עם שיקגו פייר וטורונטו).

הארובה

מחוץ לאצטדיון כמה עשרות מטרים מפינת היציע הצפוני והמערבי, ניצב מבנה מפעל התאורה העירוני (באנגלית: Municipal Light Plant) שכיום משמש כמקום בו מתקיימות מכירות פומביות. מכיוון שמבנה זה שימש בעבר כמפעל, יש לו ארובה, שבמשך שנים רבות העלתה חלודה, וסימנה את חגורת החלודה של המערב התיכון. לאחר בניית האצטדיון, נצבעה הארובה בצבעי הקבוצה, ובכל פעם שהקבוצה מסיימת משחק בניצחון, יוצא עשן שחור מהארובה, כסמל לחגיגה. עקב צבעה הצהוב של הארובה אחרי הצביעה, היא בולטת מאד לנוסעים בכביש I-670, סמוך ליציאה לכיוון האיצטדיון.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא Lower.com פילד בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Crew’s stadium naming right partnership with Lower continues
  2. ^ סטטיסטיקת המשחק
  3. ^ ככלל, תופעת האולטראס אינה קיימת בכדורגל האמריקני (ולא מקובלת בספורט האמריקני בכללותו), והאוהדים מעדיפים להיקרא Tifo, על שם התפאורה שהם מרימים.


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0