איינאו פרדה סנבטו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
איינאו פרדה סנבטו
איינאו פרדה סנבטו
איינאו פרדה סנבטו
לידה 1975 (גיל: 49 בערך)
גונדר, צפון אתיופיה

איינאו (אוריאל) פרדה סנבטו (נולד בשנת 1975) הוא עיתונאי, פובליציסט ופעיל פוליטי ישראלי.

ביוגרפיה

נולד בכפר וינערב שבמחוז גונדר בצפון אתיופיה. בגיל ארבע התייתם מאביו ועבר להתחנך אצל סבתו. רעה את צאן המשפחה עד עלייתו עמם ארצה במסגרת מבצע שלמה בשנת 1991. בעת לימודיו בתיכון אורט מגדים בכרמיאל הקים את תחנת הרדיו הפיראטית 'קול יהודי', שפנתה לעולים מאתיופיה בצפון הארץ.

מאמריו של סנבטו התפרסמו בין היתר בעיתונים הארץ, מקור ראשון, ג'רוזלם פוסט ובאתרי החדשות וואלה, ישראל היום, חדשות מחלקה ראשונה ו-Nrg מעריב. סנבטו הוא בעל הטור השבועי "שחור על גבי לבן", המתפרסם במקומון "זמן ראשון רחובות" מקבוצת מעריב. בשנת 2005 הצטרף לעיתון הארץ, אותו עזב בשנת 2007 לטובת מערכת חדשות הערוץ הראשון של רשות השידור.[1] בין חשיפותיו של סנבטו ככתב הערוץ: פרשיית התעללות בילדים במרכז קליטה שהביאה לסגירת בית הספר, זיוף תעודות דיין ורב על ידי מורים שביקשו להעלות את שכרם והתעללות של שוטרים בנערים עולים בגדרה.[2] בשנת 2012 הצטרף למערכת החדשות של רשת ב' ככתב כללי.

רעייתו, מרה מרו סנבטו, היא חברת דירקטוריון במועצת הביטוח הלאומי ובמועצת הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו.[3][4]

פעילות ציבורית ופוליטית

בשנת 2002 קבעו בני הזוג סנבטו תקדים כשפתחו תיק נישואין במועצה הדתית ראשון לציון המשרתת את אזור מגוריהם.[דרושה הבהרה] בעקבות מאבקם[דרושה הבהרה] נישאו מאות זוגות בראשון לציון ולא דרך "הרב הראשי ליהדות אתיופיה", יוסף הדנה. בשנת 2003 הצטרף סנבטו לתנועת צב"ר- צעירים בעד ראשון בראשות רז קינסטליך ואולג קומליק, שהתמודדה בבחירות המוניציפליות למועצת ראשון לציון. סנבטו שובץ במקום רביעי ברשימה, שהתברר לאחר הבחירות כלא ריאלי.

כמו כן, ב-2003 הקים סנבטו את השדולה למען יהודי אתיופיה בכנסת. בין הישגי השדולה: קידום חוק שמטרתו "הרחבת ייצוג הולם לבני העדה האתיופית בשירות הציבורי" והכשרת מאבחנים פסיכולוגיים מקרב יוצאי אתיופיה. כמו כן היה פעיל בסיעת הליכוד במטה נגד תוכנית ההתנתקות מרצועת עזה.

בשנים 2003–2005 שימש סנבטו מנהל כללי בעמותת "יצ'אלאל- עמותת יוצאי אתיופיה למען קידום הספורט בקהילה", הפועלת בערים אשדוד, יבנה ורחובות. כמנהל אדמיניסטרטיבי בעמותת תרבות ומורשת יהודי אתיופיה (תומ"ר) פעל סנבטו להקמת המרכז למורשת יהדות אתיופיה ברחובות והיה מעורב בהקמת בית הספר על שם יונה בוגלה בעיר. ביוזמתו נקרא רחוב בראשון לציון על שם בוגלה.[5] סנבטו פעל להגנה על בתי עלמין יהודיים באתיופיה, שחוללו על ידי מקומיים לצרכים חקלאיים או מתוך אמונה טפלה בסגולותיהן של עצמות יהודים לרפואה ולפרנסה.[6]

לקראת הבחירות לכנסת העשרים וארבע הוצב במקום השמיני ברשימת הציונות הדתית מטעם האיחוד הלאומי - תקומה.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0