הטעיה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

הטעיה הוא מעשה או אמירה אשר מטעים, מסתירים את האמת או מקדמים אמונה, מושג או רעיון. לרוב, הטעיה נעשית למטרות רווח או יתרון אישי.[1][2] הטעיה יכולה להיות כרוכה בשקרים, תעמולות, וכמו כן בהסחות דעת, הסוואה או הסתרה. הטעיה יכולה להיות גם הונאה עצמית בחוסר תום לב.

הטעיה היא עבירה יחסית גדולה המובילה, לעיתים קרובות, לתחושות של בגידה וחוסר אמון בין שותפים ביחסים. הטעיה מפרה, באופן שלילי, את כללי הנורמה בין השותפים.

הונאה וחוסר יושרה יכולים גם להוות עילה להתדיינות אזרחית בענייני דיני נזיקין או דיני חוזים, או לגרום לתביעה פלילית בגין הונאה. הטעיה מהווה חלק חיוני בלוחמה פסיכולוגית.

לקריאה נוספת

  • Robert W.; Thompson, Nicholas S., eds., Deception. Perspectives on Human and Nonhuman Deceit. New York: State University of New York Press.
  • Kopp, Carlo, Deception in Biology: Nature's Exploitation of Information to Win Survival Contests. Monash University, October 2011.
  • Zhang Yingyu, The Book of Swindles: Selections from a Late Ming Collection, translated by Christopher Rea and Bruce Rusk (New York, NY: Columbia University Press, 2017).

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא הטעיה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "Definition of 'deception' - English Dictionary". Cambridge Dictionary. Cambridge University Press. ארכיון מ-2019-09-05. נבדק ב-11 בנובמבר 2018. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ "Definition of 'deceive'". Collins English Dictionary. HarperCollins. ארכיון מ-2019-04-21. נבדק ב-11 בנובמבר 2018. {{cite web}}: (עזרה)
Telecom-icon.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא תקשורת ובנושא פסיכולוגיה. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0