סלט ביצים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סלט ביצים עם בצל ירוק
סלט ביצים

סלט ביצים הוא מאכל מהמטבח המזרח אירופאי והאנגלו-אמריקני הנפוץ גם במטבח היהודי. המתכון הבסיסי כולל ביצים קשות מפוררות, מעורבות במיונז ועם מלח. תוספות מקובלות הן בצל (בצל יבש טרי וקצוץ דק או מטוגן או בצל ירוק קצוץ), חרדל ופלפל שחור. יש המוסיפים מלפפון חמוץ קצוץ.

סלט ביצים מוגש קר, כמנה ראשונה או כמילוי לכריכים. בכריכים נהוג להוסיף לו ירקות כגון מלפפון, עגבנייה, פלפל וכן מחמצים כגון מלפפון חמוץ וגמבה חמוצה.

ביהדות אשכנז נהוג לאכול ביצים עם בצל וכבד קצוץ בסעודת יום השבת.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סלט ביצים בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0