מחלקת האנרגיה של ארצות הברית

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מחלקת האנרגיה של ארצות הברית
חותם המחלקה
מטה המחלקה בוושינגטון הבירה
מטה המחלקה בוושינגטון הבירה
מידע כללי
מזכיר המחלקה ג'ניפר גרנהולם
עובדים 16,000 פדרליים (2009)
93,000 עובדי קבלן (2008)
תקציב 24.1 מיליארד $ (2009)

מחלקת האנרגיה של ארצות הבריתאנגלית: Department of Energy ובקיצור DOE) היא מחלקה המהווה חלק מהקבינט של הממשל האמריקני. המחלקה אחראית למדיניות אנרגיה ולבטיחות גרעינית. תחום הפעילות של המחלקה כולל את תוכנית הנשק הגרעיני הלאומית, ייצור כורים גרעיניים עבור צי ארצות הברית, שימור אנרגיה, מחקר בנושאים הקשורים לאנרגיה, סילוק פסולת רדיואקטיבית, וייצור אנרגיה ביתית. כמו כן, המחלקה מממנת את המספר הגדול ביותר של מחקרים מדעיים יישומיים מאשר כל סוכנות פדרלית אחרת, כאשר רוב המימון מגיע מהמעבדות הלאומיות של המחלקה.

בארצות הברית, כל כלי הנשק הגרעיניים שמוחזקים על ידי מחלקת ההגנה (DOD) הם בעצם כלי נשק המושאלים למחלקת ההגנה ממחלקת האנרגיה, שלה יש אחריות פדרלית לתכנון, בדיקה וייצור של כל כלי הנשק הגרעיניים. מחלקת האנרגיה בתורה משתמשת בקבלנים לביצוע משימותיה; תכנון רכיבים גרעיניים של הנשק – המעבדה הלאומית לוס אלמוס והמעבדה הלאומית לורנס ליברמור, הנדסה של מערכות הנשק – המעבדות הלאומיות סאנדיה, ייצור של רכיבי מפתח – מעבדות לוס אלמוס, בדיקה – אתר הבדיקות בנבדה, והרכבה/פירוק של הנשק/ראש החץ – מעבדות פאנטקס.

סוכנויות פדרליות רבות נוסדו על מנת לטפל בהיבטים שונים של מדיניות האנרגיה האמריקנית, והדבר החל ביצירתו של פרויקט מנהטן והוועדה לאנרגיה אטומית שקמה בעקבותיו. הזרז שדחף לאיחוד כל הגופים הללו תחת מחלקה אחת היה משבר האנרגיה ב-1973, שבתגובה אליו הנשיא ג'ימי קרטר הציע ליצור את המחלקה. החקיקה שאפשרה זאת הועברה על ידי הקונגרס ונחתמה על ידי הנשיא קרטר לחוק ב-4 באוגוסט 1977. המחלקה החלה לפעול ב-1 באוקטובר 1977. בראש המחלקה עומד מזכיר האנרגיה של ארצות הברית, ומטה המחלקה נמצא בג'רמנטאון, מרילנד, כמו גם בדרום-מערב וושינגטון הבירה, בשדרות העצמאות בבניין פורסטל (הנקרא על שם ג'יימס פורסטל).

מבנה המחלקה

מבנה מחלקת האנרגיה

מנהל הבטיחות הגרעינית הלאומי (NNSA) הוא חלק מהמחלקה. מטרתו היא שיפור הבטיחות הלאומית באמצעות יישומים צבאיים של אנרגיה גרעינית. כמו כן, ה-NNSA שומר ומשפר את הבטיחות, אמינות, וביצועים של ארסנל הנשק הגרעיני של ארצות הברית, כולל את היכולת לתכנן, לייצר, ולבחון, כדי למלא את דרישות הביטחון הלאומי.

משרד התחבורה הבטוחה (OST) של המחלקה מספר תחבורה בטוחה ומאובטחת לכלי נשק, רכיבים וחומרים גרעיניים מיוחדים, ומנהל משימות אחרות שתומכות בביטחון הלאומי של ארצות הברית. מאז 1974, המשרד היה אחראי על פיתוח, תפעול, וניהול של מערכת לתחבורה בטוחה ומאובטחת של כל החומרים הגרעיניים של הממשלה המצויים בכמויות משמעותיות או אסטרטגיות. משלוחים מועברים בציוד מיוחד שהותאם לכך, והם מלווים על ידי סוכנים פדרליים חמושים (נושאי הדלק הגרעיני והחומר הבקיע).

ועדת בקרת האנרגיה הפדרלית היא סוכנות בקרה עצמאית בתוך מחלקת האנרגיה. המחלקה מנהלת גם את רזרבת הנפט האסטרטגית.

משרד בטיחות המחשב כולל את CIAC, שירות יכולת הייעוץ לבעיות מחשב, שאחראי על הפצת עלוני מידע בנושא אבטחת מערכות מידע מאז 1989. השירות מספק מידע נוסף כגון כיצד להתגונן מוירוסים, סוסים טרויאניים וגורמים זדוניים אחרים באינטרנט.

משרד תת-המזכיר כולל גם ממשרדי המחקר היישומיים של המחלקה. המשרדים הם:

  • יעילות וחידוש אנרגיה (EERE) – נותן תמיכה לעבודה בתחומים של תאי דלק, סוללות חשמליות מתקדמות למכוניות בעלות הנעה היברידית ואנרגיה סולארית.
  • אנרגיה ממאובנים – נותן תמיכה לעבודה בתחום של תאי דלק של חמצן מוצק ומחקר בתחום הפחם הנקי.
  • הנדסה גרעינית – נותן תמיכה לעבודות בתחום תכנון כורים גרעיניים ובטיחות גרעינית.
  • המשרד לניהול סביבתי.
  • המשרד לבקרת פסולת אזרחית – מפקח על המאמצים להקטנת כמות הפסולת הגרעינית בכורים גרעיניים מסחריים ואחראי על מזבלת הר יוקה.
  • משרד ניהול הרישיונות
  • משרד העברת החשמל ואמינות חשמלית

משרד תת-המזכיר לענייני מדע מפקח על משרד המדע, תומך בהרבה גופים הקשורים לנושא האנרגיה ברחבי ארצות הברית (30 מעבדות לאומיות וארבעה מנהלים לשיווק אנרגיה), והוא אחד מהתומכים הפדרליים הגדולים ביותר של מחקר מדעי בסיסי. משרד המדע מורכב ממספר משרדי משנה התומכים במגוון תחומי מחקר. תחומים אלה כוללים בין השאר מחשוב מדעי מתקדם, ביולוגיה ומחקר סביבתי (BER), פיזיקה של אנרגיות גבוהות (HEP), מדעי אנרגיה בסיסית (BES), מחקר אנרגיית היתוך, פיזיקה גרעינית, ומשרד כוח המשימה לפיתוח מורים ומדענים. משרד זה תומך במאמצי המחלקה להכשיר את הדור הבא של מדענים ומורים באמצעות סדנאות, שיתוף פעולה בין גורמי מקצוע וכו'.

קישורים חיצוניים


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0