עוגת שוקולד ללא קמח

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עוגת שוקולד ללא קמח

עוגת שוקולד ללא קמח או עוגת מלכת מונטנגרו או טנרינהאיטלקית La Torta Tenerina, באנגלית-Flourless chocolate cake) היא עוגת שוקולד דחוסה, העשויה מקרם שוקולד ללא קמח.

היסטוריה

לעוגת השוקולד הזו מספר גרסאות לגבי מקורה. התיעוד הראשון מגיע מהעיר פרארה באיטליה מ-1900, שם נאפתה למען אלנה, נסיכת מונטנגרו אשתו של ויטוריו אמנואלה השלישי, מלך איטליה.

קיימת עוגה מסורתית נטולת קמח מהאי קפרי (טורטה קפרזה) הכוללת בתוכה קמח שקדים. לעוגה זו יש מספר מיתוסים סביב מוצאה, כולל אופה מקומי אשר שכח להוסיף קמח לבלילה, ושהיא למעשה גרסה מועתקת של עוגת שוקולד אוסטרית.

עדויות נוספות מגיעות מהעם היהודי אם כי לא ניתן לתארך מתי- עוגת שוקולד נטולת קמח היא קינוח נפוץ בחג הפסח כיון שנהוג לא להשתמש בקמח חיטה במהלך החג.

כמו כן העוגה נפוצה לנמנעים מגלוטן- אם זה כתוצאה מדיאטה ללא פחמימות, או הרגישים לגלוטן.

השף ז'אן-ז'ורז' וונגריכטן משתמש בעוגה זו במסעדותיו בשם "עוגת שוקולד שנפלה" או עוגת שוקולד מותך (אם כי לעיתים לעוגה זו השף מוסיף מעט מאוד קמח).

העוגה מכילה -ביצים, חמאה, שוקולד מריר, קקאו וסוכר. נהוג לפזר לאחר תום האפייה על העוגה -אבקת סוכר או קקאו ולהגיש עם גלידת וניל ופירות יער.

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0