חוק טוהר הבירה הבווארי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־11:49, 23 ביולי 2020 מאת Cantor (שיחה | תרומות) (ייבוא מוויקיפדיה העברית, ראה רשימת התורמים)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פקק בירה המציין 500 שנים לחוק טוהר הבירה

חוק טוהר הבירה הבוואריגרמנית: Reinheitsgebot) נחקק ב-23 באפריל 1516.[1] החוק חוקק על ידי ויליאם הרביעי דוכס בוואריה וקבע שמרכיבי הבירה יכילו מים, לתת שעורה וכשות בלבד.

לאחר מספר שנים, נוספה לרשימה גם החיטה, כוסברה ועלי דפנה. בתקופה המודרנית נוספו שמרים לחוק לאחר גילוי תפקידם בתסיסה. החוק אסר לבשל או לייבא בירה המכילה מרכיבים שהם לא מים, שעורה וכשות, זאת כיוון והיה מחסור של רכיבים כמו חיטה ושיפון, שהיו קריטיים למזון ואפייה.

החוק נחשב עד היום לחוק להגנת הצרכן הראשון בעולם. הוא הוחלף בשנת 1993 ב"חוק הגרמני הארעי לבירה", המתיר שימוש נרחב יותר של מרכיבים בהם סוכר.

קישורים חיצוניים


שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה

פרמטרי חובה [ שם ] חסרים

הערות שוליים

  1. Jeffrey S. Gaab, Munich: Hofbräuhaus & History : Beer, Culture, & Politics, Peter Lang, 2006. (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
חוק טוהר הבירה הבווארי28307178