חומצה סורבית

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־01:18, 13 באוגוסט 2020 מאת בוט גאון הירדן (שיחה | תרומות) (מולקולרית >> מולרית (דרך WP:JWB))
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


שגיאות פרמטריות בתבנית:תרכובת

פרמטרים [ נוסחה כימית ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

סוג לא תואם [ מסה מולרית ]

חומצה סורבית
שם סיסטמטי (2E,4E)-hexa-2,4-dienoic acid
מסה מולרית 112.12 גרם למול גרם/מול
מספר CAS 110-44-1
טמפרטורת היתוך 135 °C
408.15 K
טמפרטורת רתיחה 228 °C
501.15 K
חומציות 4.76 ‏pKa

חומצה סורבית (Sorbic acid או 2,4-hexadienoic acid) היא תרכובת אורגנית חומצית המשמשת כחומר משמר בתעשיית המזון. לחומצה הנוסחה הכימית: C6H8O2.

החומצה זוקקה לראשונה מפירות הסורבוס (Sorbus aucuparia), ועל שם צמח זה נקראת החומצה.

שימושים

החומצה הסורבית, והמלחים המינרליים שלה: נתרן סורבט, אשלגן סורבט וסידן סורבט משמשים מאז שנות ה-40 של המאה ה-20 בחומרים משמרים בתעשיית ייצור המזון. חומרים אלה מונעים התפתחות שמרים ופטריות במוצרי מזון. לרוב נעשה שימוש במלחים מאחר שהם מסיסים במים. בעת שימוש בתעשיית המזון, מסומנים החומצה ומוצריה במספרי E:

קישורים חיצוניים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
חומצה סורבית20813120