אוניגירי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
כדור אורז (אוניגירי)

כדור אורזיפנית אוֹניגירי お握り או אוֹמוּסוּבּי おむすび) הוא מאכל יפני פופולרי.

האורז מבושל בסיר מיוחד עם מים במשך 15 דקות-חצי שעה. לאחר מכן, כשהאורז יוצא דביק, מכינים ממנו מנות בצורת עיגול או משולש ובדרך כלל מכסים באצה מסוג נורי. לפעמים, מוסיפים לכדור האורז דג סלמון, טונה, או פרי ים. הוא נאכל עם רוטב סויה, ומשביע מאוד.

ראו גם

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.