מקסים קרלוט קורמן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־22:11, 15 בדצמבר 2020 מאת משתמש ישן (שיחה | תרומות) (ייבוא מוויקיפדיה העברית, ראה רשימת התורמים)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מקסים קרלוט קורמן
מדינה ונואטוונואטו ונואטו


שגיאות פרמטריות בתבנית:תפקיד מנהיג

פרמטרים ריקים [ סגן ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

ראש ממשלת רפובליקת ונואטו ה־3
16 בדצמבר 199121 בדצמבר 1995
(4 שנים)
→ דונלד קלפוקאס


שגיאות פרמטריות בתבנית:תפקיד מנהיג

פרמטרים ריקים [ סגן ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

ראש ממשלת רפובליקת ונואטו ה־6
23 בפברואר 1996 – 30 בספטמבר 1996
(221 ימים)
→ סרג' ווחור
נשיא רפובליקת ונואטו (בפועל) ה־13
16 באוגוסט 20092 בספטמבר 2009
(18 ימים)

מקסים קרלוט קורמןאנגלית: Maxime Carlot Korman; נולד ב-26 באפריל 1941) היה ראש ממשלה ונשיא ונואטו (בפועל).

לאחר סיום לימודי בית הספר הוא סיים קורס למורים ועבר כמורה. מקסים קרלוט קורמן החל את דרכו בפוליטיקה בשנות ה-80 של המאה ה-20. בבחירות שנערכו בשנת 1991 מפלגה שלו זכתה בבחירות והוא מונה לראש הממשלה. הוא היה ראש ממשלה עם שפת אם צרפתית הראשון של המדינה. הוא שינה באופן מהותי את מדיניות החוץ של המדינה תוך שיתוף פעולה עם צרפת והפסקת מדיניות אנטי-אמריקאית של קודמו בתפקיד.

בשנת 1995 הוא הפסיד בבחירות לנציג מפלגתו. המאבק עם סרג' ווחור נמשך מספר שנים. בשנת 1996 קורמן הצליח לתקופה קצרה להדיח את יריבו בבין פברואר לספטמבר 1996 הוא כיהן כראש הממשלה בפעם השנייה, אך הורח על ידי ווחור. בסופו של דבר הוא עזב את המפלגה והקים מפלגה חדשה. תקופה קצרה הוא היה שר בממשלה של סרג' ווחור.

בשנת 2009 הוא נבחר לכהונה של יושב ראש הפרלמנט של המדינה. בהיותו בתפקיד זה, הוא כיהן תקופה קצרה גם כנשיא ואנואטו, אד לבחירת קלקוט מטסקלקלה לכהונה קבועה.

בשנת 2011 בעקבות הצבעה מיוחדת, קורמן הוצאה משורות חברי הפרלמנט. קורמן הודיע שלא יערער על ההחלטה.

קישורים חיצוניים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
מקסים קרלוט קורמן29488632