פיש אנד צ'יפס


פיש אנד צ'יפס (באנגלית: Fish and chips - "דג וטוגנים") הוא מאכל טייק אוויי פופולרי, המזוהה עם המטבח הבריטי וכן פופולרי בניו אינגלנד, קנדה, אירלנד, ניו זילנד, אוסטרליה ודרום אפריקה. המאכל מורכב מדג שנטבל בבלילה ומטוגן בשמן עמוק, אשר לידו מוגשים טוגנים (או בצל כבוש). במקור הוגש עטוף בנייר עיתון.
בשנת 1858 פתח ג'ון לי את מסעדת הפיש אנד צ'יפס הראשונה, באולדהאם. בשנת 1863 נפתחה חנות על ידי ג'וזף מאלין שהציע מזון זה כטייק אוויי; מאכל זה הפך לימים לאחד מסמלי המטבח הבריטי. בשנת 1900 פעלו בבריטניה כ-30,000 מסעדות טייק אוויי שמכרו פיש אנד צ'יפס.
ראו גם
קישורים חיצוניים
גיל ססובר ואילון עמיר, פיש אנד צ'יפס: כך עושים את זה נכון, באתר הארץ, 8 בדצמבר 2016
- מתכון לפיש אנד צ'יפס קלאסי, מאתר Cooks