פבלובה
שגיאות פרמטריות בתבנית:מאכל
פרמטרים [ מוגש כמנה ] לא מופיעים בהגדרת התבנית
פרמטרים ריקים [ יוצר ] לא מופיעים בהגדרת התבנית
![]() | |
מאכלים | |
---|---|
מוצא | אוסטרליה, ניו זילנד |
מרכיבים עיקריים | קצף ביצים, קצפת ופירות. |
פבלובה (Pavlova) הוא קינוח עשוי מרנג אפוי הנקרא על שם רקדנית הבלט אנה פבלובה.
מקור הקינוח

מקורו של הקינוח אינו ברור. בעוד שבאוסטרליה טוענים כי הקינוח נוצר לראשונה במלון אספלנאדה בפרת', אוסטרליה בשנת 1935, קית' מוני, אשר כתב ביוגרפיה על חייה של פבלובה, טוען כי המתכון נוצר על ידי שף במלון בוולינגטון, ניו זילנד בשנת 1926, בעת שפבלובה ביקרה במקום. ספר בישול ניו זילנדי משנת 1933 מחזק את הגרסה הניו זינלדית של המאורעות.
מהות הקינוח
יחודו של הקינוח הוא בכך שמוסיפים לקצף הביצים סוכר, וניל, חומץ ומלח, פעולה היוצרת מרנג קשה מבחוץ ורך מבפנים. נוהגים להגיש את הפבלובה עם פירות טריים (תות שדה, אפרסק, פסיפלורה וקיווי), וכן עם קצפת.
קישורים חיצוניים