שצ'י

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־23:53, 20 ביוני 2018 מאת יוסף (שיחה | תרומות) (ייבוא מוויקיפדיה העברית, ראה רשימת התורמים)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מרק שצ'י

שְׁצִ'י (רוסית: Щи) הוא מרק רוסי עממי העשוי בעיקר מכרוב.

שצ'י הוא המנה הראשונה הנפוצה במטבח הרוסי במשך מאות בשנים – בין בגרסאותיו הדלות, המבוססות על כרוב ובצל בלבד, והנפוצות בקרב פשוטי העם, ובין בגרסאות העשירות העתירות בבשר ובשמנת חמוצה. טעמו הייחודי של השצ'י מתקבל מכך שמותירים אותו בתנור הרוסי למשך שעות רבות לאחר תום בישולו.

מרק זה כה נפוץ עד אשר נוצרו סביבו פתגמים כגון "שצ'י דה קאשה פישצ'ה נאשה" (רוסית: "שצ'י ודייסה הם מזוננו").

ישנם מגוון של מתכונים לשצ'י, אך כולם מבוססים על מספר מרכיבים עיקריים:

נהוג לאכול את השצ'י עם שמנת חמוצה מעליו, בליווי לחם שיפון.

בימים בהם אוסרת הכנסייה האורתודוקסית לאכול בשר ומוצרי חלב, שרבים הם בלוח השנה הרוסי העממי, מכינים שצ'י צמחוני.

בדומה לביטוי נח בשבע שגיאות, קיימת בדיחה רוסית על צאריצת האימפריה הרוסית יקטרינה הגדולה. נתיני יקטרינה, נהגו לצחוק עליה שבעקבות מוצאה הגרמני, שליטתה ברוסית הייתה נמוכה. כדוגמה לכך סיפרו שאת שם המרק, שנכתב ברוסית בשתי אותיות, כתבה בשמונה אותיות, כפי שנכתב בגרמנית, שפת אמה "schtschi", פי ארבעה מגודלה ברוסית.

קישורים חיצוניים


שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה

פרמטרי חובה [ שם ] חסרים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא שצ'י בוויקישיתוף


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0