פטאסקה שחורה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־00:06, 24 ביוני 2018 מאת נתנאל (שיחה | תרומות) (גרסה אחת יובאה: ייבוא מוויקיפדיה העברית: ראה רשימת התורמים)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

פטאסקה שחורהרומנית: Fetească Neagră) הוא זן ענבי יין רומני מקומי.

ענבים מזן פטאסקה משמשים לייצור יין אדום יבש או חצי יבש או מתוק בעל ניחוח של צימוקים שחורים. היין בגוון אדום וטעמו מתעדן ומתעשר עם הזדקנותו.

כרמים של פטאסקה מצוים במולדובה ובמונטניה.

תכולת הכוהל היא של 12% עד 12.5%.

ראו גם

ערך זה הוא קצרמר בנושא בוטניקה. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.