מטבל טקמאלי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־01:02, 15 באוגוסט 2018 מאת יוסף (שיחה | תרומות) (ייבוא מוויקיפדיה העברית, ראה רשימת התורמים)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

מטבל טקמאליגאורגית: ტყემლის საწებელა; טקֶמליס סאצבֶּלַה) הוא מטבל או רוטב מתובל על בסיס שזיף דובדבני[1] בוסר (כשהוא עדיין ירוק וחמוץ למדי), הנפוץ במטבח הגאורגי.

את המטבל מכינים משזיפים ירוקים שטרם הבשילו, וטעמם חמוץ. מבשלים את השזיפים עם שום, כוסברה, מנטה, פלפל ותבלינים נוספים עד להיווצרות רוטב. ברוטב מתבלים מנות בשר ועוף כ"טבקה" (עוף צעיר משוטח) ותבשילי ירקות כלוביו טקמאלי (שעועית אדומה עם רוטב טקמאלי).

מטבל טקמאלי, יחד עם אדג'יקה, אומץ ברחבי ברית המועצות.

ראו גם

קישורים חיצוניים


שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה

פרמטרי חובה [ שם ] חסרים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מטבל טקמאלי בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. טקמאלי - בגאורגית ტყემალი הוא שזיף דובדבני (Cherry plum), המשמש למאכלים גאורגים כמו: מטבל טקמאלי, לוביו טקמאלי, חרצ'ו, צ'כאפולי ועוד
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
מטבל טקמאלי23551343