סירניקי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־01:48, 15 באוגוסט 2018 מאת יוסף (שיחה | תרומות) (ייבוא מוויקיפדיה העברית, ראה רשימת התורמים)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סירניקי לצד מעדן תותים

סירניקי הוא סוג של פנקייק מטוגן העשוי מגבינה לבנה ומוגש לצד מטבלים שונים כגון שמנת חמוצה, ריבה, דבש או רסק תפוחים. הסירניקי מהווה חלק מהמטבח הבלארוסי, האוקראיני, הליטאי, הלטבי והמטבח הרוסי. אל תערובת הגבינה ממנה מכינים את הסירניקי נהוג להוסיף צימוקים כדי לשפר את טעמה של המנה. ברוסיה המאכל נקרא "טבורוז'ניקי".

את הסירניקי מכינים מקרם של גבינה לבנה המעורבב עם קמח, סוכר, ביצים ולעיתים גם תמצית וניל. את התערובת הרכה לשים לצורת כדור ומטגנים אותה, לרוב בשמן צמחי. מעטפת המאכל נהיית פריכה והפנים שלה הופך חם וקרמי. הסירניקי נחשב למאכל מתוק והוא מוגש בארוחת הבוקר או בתור קינוח, פשטות הכנתו הפכה אותה למאכל פופולרי במזרח אירופה.

מקור שמו של הסירניקי הוא מהמילה "סיר" שפירושה ברוסית ובאוקראינית הוא גבינה. כיום פירוש המילה "סיר" ברוסיה היא גבינה לבנה וקשה, אך ברוסית העתיקה המילה התייחסה לגבינה לבנה ורכה.

קישורים חיצוניים


שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה

פרמטרי חובה [ שם ] חסרים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סירניקי בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
סירניקי22384402