פודינג טפיוקה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־22:32, 17 בפברואר 2019 מאת משתמש ישן (שיחה | תרומות) (ייבוא מוויקיפדיה העברית, ראה רשימת התורמים)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פודינג טפיוקה

פודניג טפיוקה הוא פודינג מתוק העשוי מטפיוקה ומחלב או קצפת. נהוג להכין גם את המנה עם חלב קוקוס במקום חלב רגיל, בשל השוני בטעם ומפני שישנים אזורים בהם חלב קוקוס מהווה מרכיב בסיסי בבישול. הפודינג נפוץ במטבחים ובמדינות שונות, למשל הוא חלק ממטבחה של בריטניה וגם ממטבחה של גאנה, ויש מספר מתכונים ודרכים להכנתו. באזורים מסוימים נהוג להכין את הפודינג נוזלי ובאחרים נהוג להכינו סמיך ומוצק ואז נאכל במזלג.

ילדים בבריטניה נוהגים לכנות את המאכל בשם "ביצת צפרדעים" שכן הוא מכיל בועות המזכירות במידת מה ראשנים. הגרדיאן תיאר את המאכל בתור "הפודינג השנוא ביותר על ילדי בריטניה" ובמאמר הוא זכה לשמות כגון "עיני דג", "דייסת ראשנים " ו"פודינג גלגלי-עיניים". אולם, לפי מדריך מישלן האדום המאכל מתחיל לצבור פופולריות מסוימת.

ראו גם

קישורים חיצוניים


שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה

פרמטרי חובה [ שם ] חסרים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פודינג טפיוקה בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
פודינג טפיוקה21102721