אורי מאיר צ'יזיק

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־08:56, 10 במאי 2020 מאת בן נחום (שיחה | תרומות) (ייבוא מוויקיפדיה העברית, ראה רשימת התורמים + התאמה ל"המכלול")
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


שגיאות פרמטריות בתבנית:אישיות

פרמטרים [ שנות הפעילות ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

פרמטרים ריקים [ שותפה, שותף ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

אורי מאיר-צ'יזיק
לידה 20 ביולי 1977 (גיל: 46)
פעילות בולטת היסטוריון
סופר
השכלה תואר דוקטור מאוניברסיטת חיפה (2012)
מקצוע טבח
מרצה
https://mazon-izun.com/

אורי מאיר-צ'יזיק (נולד בלונדון ב-20 ביולי 1977) הוא היסטוריון וסופר, המתמחה בהיסטוריה של הרפואה והתזונה. מאיר צ'יזיק הוא מומחה לליקוט צמחי-בר למאכל, מעביר סדנאות והרצאות בנושא, והקים את "המרכז להנהגת הבריאות".

השכלה

בשנת 2006 הגיש מאיר-צ'יזיק את עבודת התזה שלו בנושא "שימור מזון בארץ-ישראל במבט היסטורי: מגמות וטכנולוגיה" בהנחיית פרופ' (אז ד"ר) אפרים לב. עבודת התזה הציגה מקבץ עדויות היסטוריות על האופן שבו נהגו חברות היסטוריות, מהתקופה הכנענית ועד למאה ה-18, לשמר מזון.[1]


קריירה

בשנת 2005 החל מאיר-צ'יזיק לעסוק בתחום הרפואה והתזונה במטרה ללמד את הציבור על האופן שבו יכולה החברה לשפר את בריאות הציבור על ידי תזונה בריאה יותר, בדגש על גידול עצמי של מזון וליקוט מזון בטבע.

בשנת 2010 פרסם את ספרו הראשון, "צמחי בר למאכל" שיצא בהוצאת מפה.

בשנת 2012 יצא לאור ספרו השני, "דברים שאוכלים מכאן", גם כן בהוצאת מפה.

את ספרו השלישי, "מזון ואיזון", הוציא לאור בשנת 2018 בהוצאה עצמית.

בשנת 2014 הקים מאיר-צ'יזיק את "המרכז להנהגת הבריאות" במטרה להעביר לציבור את הידע שרכש בתחום הקיימות, הבריאות והתזונה הנכונה.

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0