טרמינולוגיה אנטומיקה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־20:20, 18 בינואר 2018 מאת Tshuva (שיחה | תרומות) (יצירת דף עם התוכן "'''טרמינולוגיה אנטומיקה''' (Terminologia Anatomica, בראשי תיבות: TA) הוא תקן בינלאומי לטרמינולוגיה|...")
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

טרמינולוגיה אנטומיקה (Terminologia Anatomica, בראשי תיבות: TA) הוא תקן בינלאומי למונחים באנטומיה אנושית. טרמינולוגיה אנטומיקה נוצר בידי הוועדה הפדרטיבית למינוח אנטומי (Federative Committee on Anatomical Terminology (FCAT)‎) שהוקמה על ידי הפדרציה הבינלאומית של ארגוני האנטומיסטים (International Federation of Associations of Anatomists (IFAA)‎). גוף המונחים יצא לאור כספר בשנת 1998‏[1] והחליף את התקן הישן, את הנומינה אנטומיקה (Nomina Anatomica). החל משנת 2011, טרמינולוגיה אנטומיקה נגיש בצורה חופשית על גבי רשת האינטרנט.

ב-1955 נוצר לראשונה תקן למינוח אנטומי המקובל על הפדרציה הבינלאומית של ארגוני האנטומיסטים[2]. התקן שכונה נומינה אנטומיקה כלל 5,640 מונחים[3]. הוא עודכן לפרקים ולאורך השנים יצא בשש מהדורות. התפתחויות מאוחרות יותר בתחום הרפואה, במיוחד בהליכים ניתוחיים ובמדעי המוח, יצרו צורך במונחים שחסרו בנומינה אנטומיקה[4].

בשנת 1998 יצא לאור הטרמינולוגיה אנטומיקה. הוא התבסס על המהדורה החמישית של הנומינה אנטומיקה ושמר על המבנה שלו. בהשוואה לנומינה אנטומיקה שונה הטרמינולוגיה אנטומיקה במספר המונחים הגדול יותר שהוא מכיל, כ-7,500 מונחים של אנטומיה מקרוסקופית בלטינית ולצידם המונחים באנגלית ואפונים. בנוסף, התקן החדש כלל חלוקה לשישה עשר פרקים המסווגים את המונחים לפי תפקוד ולפי אזורים בגוף. לכל מונח נוסף קוד שיוצר רשימה של מבנים הקשורים זה לזה[4].

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ Terminologia Anatomica(TA), Dorland's Medical Dictionary
  2. ^ History of IFAA
  3. ^ Gielecki J, Zurada A, Osman N. Terminologia anatomica in the past and the future from perspective of 110th anniversary of Polish Anatomical Terminology. Folia morphologica. 2008 May;67(2):87-97. PMID 18521806
  4. ^ 4.0 4.1 R. Engelbrecht (Editor), A. Geissbuhler (Editor), C. Lovis (Editor), Connecting Medical Informatics and Bio-Informatics (Studies in Health Technology and Informatics), IOS Press, 2005. מסת"ב 1586035495 (Google Book Search)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0