אשיו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

אשיויפנית: Ashiyu 足湯), הוא בית מרחץ מסורתי המקובל ביפן המיועד לרחיצת כפות הרגליים בלבד. לרוב, שירותי בתי מרחץ אלו הם חופשיים הניתנים ללא תשלום.

פרטים

רחיצת כפות הרגליים באשיו.

המונח "אשיו" הוא הרכב של שתי מילים: "אשי" (足 - "כף רגל") ו"יו" (湯 - "מים חמים").

בתי אשיו רבים ממוקמים בפינות הרחוב בעיירות שבהם מצויים מעיינות חמים (אונסן). העוברים והשבים יכולים בקלות ליהנות מהם אף מבלי להסיר את בגדיהם, מלבד נעליהם וגרביהם. ניתן למצוא גם תחנות רכבת, תחנות צדי הדרך, שדות תעופה, נמלים ופארקים ברחבי יפן שבהם נמצאים בתי אשיו.

בעוד שרוב שירותי ה"אשיו" ניתנים בחינם, בחלק מהמקומות נדרש תשלום סמלי או עמלה של עד 200 ין.

האשיו שונה מהאונסן הרגילים. באונסן הגוף כולו שקוע בתוך המים, עד לצוואר, ואילו באשיו האיברים היחידים הנמצאים במים הם כפות הרגליים ולעיתים גם כל החלק התחתון של הרגליים עד הברכיים. על אף הבדל זה, רחיצת הרגליים באשיו עדיין יכולה לחמם את כלל הגוף בגלל העורקים וכלי הדם הגדולים הנמצאים ברגליים לצורך הליכה וריצה.

לפני תחילת רחיצת הרגליים נדרש לחלוץ נעליים, להסיר את הגרביים ולהשאר עם רגליים יחפות. בדרך כלל נהוג גם לגלגל את המכנסיים עד לאזור הברכיים. עם זאת, בניגוד לאונסן שבו נדרשים המתרחצים לשטוף את גופם עם סבון לפני הכניסה למעיין, באשיו לא קיימת דרישה לרחוץ את כפות הרגליים לפני הכנסתם למים החמים.

ישנן בתי אשיו עם מלתחות לצידם לצורך רחיצת הרגליים והחלפת הבגדים, אולם הם נדירים ביותר בשל כך שמלבד חליצת הנעליים והורדת הגרביים לא נדרשת שום הסרת בגדים או אמבטיה לפני הכנסת כפות הרגליים למים החמים.

במקומות מסוימים, חלק מבתי האשיו מאפשרים גם לספוג את הידיים: "טיו" (אמבטיית יד), בנוסף לרגליים.

גלריה

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אשיו בוויקישיתוף
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0