בולי העץ של לינקולן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
דגם קטן של בולי העץ של לינקולן

בולי העץ של לינקולן הוא משחק הרכבה מארצות הברית המכיל בולי עץ מיניאטוריים שבעזרתם בונים מבצרים ומבנים קטנים. המשחק הומצא על ידי ג'ון לויד רייט, בנו השני של האדריכל פרנק לויד רייט. בולי העץ של לינקולן נכנסו להיכל התהילה הלאומי של הצעצועים בשנת 1999. משנת 2014 בולי העץ של לינקולן מיוצרים על ידי חברת קונקס.

עיצוב בולי העץ

הקוטר של בולי העץ הוא 3/4 אינץ' (בערך 2 ס"מ). בדומה לבולי עץ אמיתיים שמשמשים לבניית בקתות עץ, לבולי העץ של לינקולן ישנם חריצים כך שניתן להרכיבם אחד על גבי השני ליצירה של מבנים הדומים לבקתות עץ. חלקים נוספים של הסט כוללים גגות, ארובות, חלונות ודלתות אשר מביאים מראה ריאליסטי ליצירה הסופית.

במקור בולי העץ יוצרו מעץ הסקויה, עם צבעים שונים של חתיכות גג. בשנת 1970 החברה החליפה חלק מבולי העץ לחלקים מפלסטיק, אך במהרה רובם חזרו להיות עשויים מעץ אמיתי.

היסטוריה

בולי העץ של לינקולן הומצאו בסביבות שנת 1916 כאשר ג'ון לויד רייט עבד ביפן עם אביו. העיצוב של הצעצוע התבסס על הארכיטקטורה של מלון אימפריאל בטוקיו, שתוכנן על ידי אביו של הממציא. היסודות של המלון תוכננו עם קורות עץ משתלבים, מה שהפך את המבנה להיות חסין מפני רעידות אדמה.

כשחזר רייט לארצות הברית הוא הקים חברת צעצועים שנקראה "חברת הצעצועים הריבוע האדום" והחלה לשווק צעצועים בשנת 1918. רייט רשם את הצעצוע כפטנט ב 31 באוגוסט 1920 וקרא לו "צעצוע לבניית בקתות עץ", אך זמן קצר לאחר מכן שינה את שם הצעצוע ל"ג. ל. רייט ייצור". סט בולי העץ של לינקולן הגיעו בהתחלה עם הוראות בנייה של בקתת העץ של הדוד תום והבית של אברהם לינקולן. הסטים הבאים אחריהם היו גדולים יותר ומשוכללים יותר.

קונקט, המפיץ הנוכחי של הצעצוע קובע כי הוא נקרא על שמו של הנשיא ה-16 של ארצות הברית, אברהם לינקולן, שנולד בבקתת עץ, בשל הפטריוטיות שהייתה באותם זמנים במהלך מלחמת העולם הראשונה. אחרים טוענים כי השם של הצעצוע הוא על שמו של אביו של הממציא, פרנק לויד רייט שהיה במקור פרנק לינקולן רייט אך שינה את שמו.

בשנת 1999 בולי העץ של לינקולן נכנסו להיכל התהילה הלאומי של הצעצועים. בחודש דצמבר 2014 קונקט הודיע על כך שכל הייצור של המוצר יהיה בארצות הברית ולא בסין.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בולי העץ של לינקולן בוויקישיתוף
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0