מיכאילו קוז'יק

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית אמן ריקה. מיכאילו קוזיקאוקראינית: Михайло Козик;‏ 20 בספטמבר 18792 בינואר 1947) היה צייר ומורה לאמנות אוקראיני.[1]

ביוגרפיה

הוא נולד למשפחת איכרים גדולה. אביו זיהה את כישרונו ועודד את כישוריו האמנותיים ולכן, מ-1897 עד 1904, הוא הצליח ללמוד בבית הספר לציור אייקונים בקייב. המורה הראשי שם, איוואן יז'קביץ, בחר בו לעבוד על האיקונוסטאזיס בכנסיית הקדושים בוריס וגלב. בשנת 1904 הוא עבר את מבחן הכניסה לבית הספר לאמנות קייב.[2]

במהלך המהפכה של 1905, הוא הפיץ עלונים מהפכניים. מאוחר יותר באותה שנה הודח מבית הספר, עקב השתתפותו בשביתת תלמידים. הוא חזר לעיר הולדתו, ובשנה שלאחר מכן נעצר בעצרת סוציאל-דמוקרטית. הוא הצליח להימלט מהכלא והסתתר. כשהיה בטוח יחסית, הוא הצטרף לקבוצת אמנים שעיטרו את קתדרלת הטרנספיגורציה בבילה צרקווה.

ב-1907 הורשה לחזור לבית הספר לאמנות, שם למד אצל איוואן סלזניוב. שנתיים לאחר מכן, הוענקה לו תעודה להוראת אמנות בבתי ספר תיכוניים. לאחר מכן נסע למוסקבה, שם נרשם לבית הספר לציור, פיסול ואדריכלות. המדריכים העיקריים שלו שם היו קונסטנטין קורובין ולאוניד פסטרנק. הוא סיים את לימודיו ב-1913 כ"אמן בתואר ראשון". באותה שנה החל להשתתף בתערוכות.

מ-1915 עד 1925, הוא היה מורה בבית הספר לאמנות קייב. לאחר שהפך לפרופסור, הוא עבד במכון לאמנות קייב עד 1932. לאחר מכן עבר למכון לאמנות חרקוב, שם לימד עד 1941. במהלך מבצע ברברוסה, המכון הועבר לסמרקנד, אך קוזיק נשאר בחרקוב, ולקח אחריות על מה שנותר במאמץ לשמר אותו. בשנת 1943 עזב את חרקוב כדי ללמד בבית הספר לאמנות ותעשייה בלבוב.

הוא בילה את שנותיו האחרונות בלבוב, כפרסונה נון גרטה על כך שנשאר בחרקוב בתקופת הכיבוש הגרמני באוקראינה.

המוניטין שלו לא שוקם במלואו עד 1973. מוזיאון לבוב לאמנות אוקראינית ערך תערוכה רטרוספקטיבה גדולה של עבודתו ב-1979, וכן נקרא רחוב בלבוב על שמו.

גלריה

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מיכאילו קוז'יק בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "Mykhailo Kozik: Years of Creative Development" by Lyubov Voloshyn @ the National Academy of Arts of Ukraine
  2. ^ "Mykhailo Yakymovych Kozyk is Our Outstanding Compatriot", a detailed biography @ the Semenivka-Chernihiv website.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0