מכללת פמיננסי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מכללת פמיננסי
סמליל פמיננסי
ד"ר לילי ניר מרצה במסגרת פמיננסי
מכללה
תקופת הפעילות 2002–הווה (כ־22 שנים)
מייסדים לילי ניר
התמחות לימודי כלכלה ופיננסים לנשים

פמיננסי – מכללה כלכלית לנשים היא מכללה המכשירה נשים בישראל בתחום הכלכלי והפיננסים.

הקמת המכללה

פמיננסי הוקמה בשנת 2002 על ידי ד"ר לילי ניר, פסיכולוגית ויועצת ארגונית ופעילה פמיניסטית. הרעיון להקמת המכללה נולד מתוך התובנה כי נשים לא מנהלות את הכסף שברשותן באופן מיטבי, על אף שיש בידיהן את כל הכישורים לעשות כן, וזאת משום מחסומים פסיכולוגיים וסוציולוגיים והבניות חברתיות שהן גדלות לתוכן ומתעצבות על פיהן. לאחר שחלתה ניר במחלת הסרטן, בשנת 1999, ובעקבות תובנותיה מהמחלה ומההתמודדות עמה, ייסדה את מכללת פמיננסי. ניר אמרה כי הושפעה מהכוח וממשנה התוקף שמקבלים הישגי נשים מעצם פעולתן כקבוצה תומכת ומפרגנת, וכי כל הצלחה, הגם של אישה אחת, סוללת את הדרך לנשים הבאות אחריה.[1]

אטימולוגיה

שם המכללה הוא הלחם של המילים האנגליות Feminine (נשי) ו-finance (כלכלי).

חזון

חזונה של מכללת פמיננסי הוא קידום התנהלותן העצמאית של נשים בעולם הפיננסים. התפיסה העומדת בבסיס החזון היא כי אוריינות פיננסית היא אחד הנדבכים החשובים ביותר לעצמאות, וכי נשים לא ישלימו את עצמאותן עד אשר תהיינה בעלות ידע ומיומנות לנהל את כספן. לטובת הגשמת חזון זה, שואפת המכללה להקנות לנשים את הידע הדרוש לגישור על הפער בין יכולותיהן הניהוליות לבין העיסוק שלהן בפועל בניהול כספן. הלמידה בקבוצה נשית מסייעת לגיבוש תחושת ביטחון בקרב התלמידות ומעניקה להן תנאים אופטימליים לקשב, שאילת שאלות ושיתוף.

תוכניות הלימודים

המכללה מציעה שלושה קורסים עיקריים, ממוקדים ופרקטיים, שעיקרם הענקת כלים מעשיים להתנהלות כלכלית יומיומית. הקורסים מתקיימים בכל רחבי הארץ ולאו דווקא במקום מושבה של המכללה בעפולה, בקבוצות לימוד קטנות של עד 25 נשים.

הקורסים

בנוסף, מציעה המכללה קורסים והרצאות ייעודיות בנושאים פיננסיים שונים ובתחומים משיקים כגון: משכנתאות, צוואות וירושות ועבודה עם גיליונות אקסל.

נכון לשנת 2018, הוכשרו בפמיננסי כ-10,000 נשים בתוכניות הלימוד השונות. פמיננסי מנוהלת על ידי שלי פרץ ושרון כהן, הפועלות תחת "תנועת תרבות". מאז פטירתה של לילי ניר, מכהנת ביתה, ענת ניר, כיושבת ראש דירקטוריון המכללה.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ ענת ניר, הפסיכולוגיה של הכסף, באתר "סלונה", 8 ביולי 2013
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0