מכשירי תנועה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מכשירי תנועה
נתונים כלליים
תקופת הפעילות 1949–הווה (כ־75 שנים)

מכשירי תנועה בע"מ היא חברה פרטית ישראלית, שהוקמה בשנת 1949 ועוסקת בייבוא ושיווק כלי רכב מתוצרת סוזוקי היפנית.

היסטוריה

חברת מכשירי תנועה הוקמה במאי 1949 על ידי איש העסקים האמריקאי יוסף בוקסנבאום. עם הקמתה הייתה ליבואנית הרכב הראשונה שנוסדה בישראל לאחר עצמאותה. משרדי החברה שכנו בתל אביב, ובשדרות ברודוויי שבניו יורק, מקום מושבו של בוקסנבאום.

תחום פעילותה הראשון והעיקרי של החברה היה החזקת זיכיון ההפצה של כלי רכב מתוצרת דודג' האמריקאית, וזמן קצר לאחר מכן קיבלה גם את הזיכיון להפצת צמיגי גודייר. בתחילה החברה התקשתה במכירת רכביה לאור הביקוש הדל למכוניות ולמשאיות חדשות. ועקב כך הכנסות החברה בשנותיה הראשונות התבססו בעיקר על מכירת צמיגים וחלקי חילוף לרכבים. בפברואר 1951 החלה החברה להפיץ כלי רכב מתוצרת לנד רובר הבריטית.

בשנת 1983 מנכ"ל החברה צבי נטע טס ליפן על מנת לחפש יצרנית כלי רכב יפנית שתאפשר לו לייבא כלי רכב מתוצרתה לישראל בתקופה שבה חברות נכנעו לחרם הערבי. לבסוף הוא מצא את סוזוקי שהסכימה למכור לו, ובשנת 1984 מכשירי תנועה החלה לייבא כלי רכב מתוצרתה לישראל.

בשנת 2014 חברת פיאט האיטלקית רכשה את השליטה בחברת קרייזלר האמריקאית, בעלת המותגים ג'יפ, דודג' וראם. בעקבות כך נדרשה מכשירי תנועה למכור את זכויות ההפצה של מותגים אלו לסוכנות מכוניות לים התיכון בע"מ, יבואנית פיאט בישראל.

תחומי פעילות

  • מחזיקה בזיכיון לייבוא ושיווק כלי רכב מתוצרת סוזוקי היפנית
  • מחזיקה בזיכיון לייבוא ושיווק אוטובוסים ומשאיות מתוצרת man הגרמנית
  • ביטוחי רכב
  • נדל"ן
  • משווקת את צמיגי ברידג'סטון בישראל
  • מייבאת ומשווקת ציוד מכני הנדסי ומלגזות
  • מימון וליסינג
  • תחבורה ציבורית באמצעות חברת מטרופולין

בעלי עניין

נכון לשנת 2021 מלוא מניות החברה (100%) מוחזקות על ידי איש העסקים הישראלי צבי נטע, שירש אותן מידי אביו, יוסף בוקסנבאום, שייסד את החברה בשנת 1949.

בשנת 2004 נכנס ארנון מילצ'ן כשותף בחברה ורכש כ-50% ממניותיה.[1] בשנת 2008 יצא מילצ'ן משותפות זו ומכר את חלקו בחברה בחזרה לצבי נטע.

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Transportation template.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא תחבורה. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0