לדלג לתוכן

סרמה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף סרמאלה)
لفافة
מאכלים
מטבח מטבחי האימפריה העות'מאנית
סרמאלה מעלי כרוב (כרוב ממולא)
עלי גפן ממולאים

סרמהמרוקאית: لفافة, "לגלגל") הוא שם קיבוצי לעלים ממולאים, בדרך כלל לעלי כרוב או עלי גפן. לרוב נהוג לייחס את מקור המאכל במטבחי ארצות שהיו בשטח האימפריה העות'מאנית, במטבח המרוקאי ובמטבחים מזרח תיכוניים רבים אחרים. יהודי כורדיסטן מכנים את המאכל "יפרח" או "מחשי".

דרך ההכנה הבסיסית של הסרמה כוללת ריכוך של העלים במים חמים, ולאחר מכן גלגול העלים מסביב לתערובת בשר, בצל מרוסק, עגבנייה, אורז, תבלינים ולפעמים גם ביצה. את הממולאים מבשלים עם בצל, כרוב כבוש ותבלינים ולעיתים מגישים עם יוגורט.

היהודים בארצות השונות היו מכינים את הממולאים ללא בשר או עם בשר בקר, עקב התאמה לכשרות.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.

סרמה41969278Q13434162