סרמה
מראה
(הופנה מהדף סרמאלה)
| מאכלים | |
|---|---|
| מטבח | מטבחי האימפריה העות'מאנית |


סרמה (במרוקאית: لفافة, "לגלגל") הוא שם קיבוצי לעלים ממולאים, בדרך כלל לעלי כרוב או עלי גפן. לרוב נהוג לייחס את מקור המאכל במטבחי ארצות שהיו בשטח האימפריה העות'מאנית, במטבח המרוקאי ובמטבחים מזרח תיכוניים רבים אחרים. יהודי כורדיסטן מכנים את המאכל "יפרח" או "מחשי".
דרך ההכנה הבסיסית של הסרמה כוללת ריכוך של העלים במים חמים, ולאחר מכן גלגול העלים מסביב לתערובת בשר, בצל מרוסק, עגבנייה, אורז, תבלינים ולפעמים גם ביצה. את הממולאים מבשלים עם בצל, כרוב כבוש ותבלינים ולעיתים מגישים עם יוגורט.
היהודים בארצות השונות היו מכינים את הממולאים ללא בשר או עם בשר בקר, עקב התאמה לכשרות.
ראו גם
קישורים חיצוניים
סרמה41969278Q13434162