רצח קים ואל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

רצח קים ואל, שהייתה עיתונאית שוודית, בוצע ב-10 באוגוסט 2017 על ידי היזם פיטר מדסן על סיפונה של צוללת בדנמרק.

רקע

הצוללת של מדסן

קים ואל הייתה עיתונאית עצמאית שוודית בת 30, שכתבה לעיתונים שונים בעולם בהם "הניו יורק טיימס" ו"הגרדיאן". היא קבעה לבצע ריאיון עם היזם, הממציא והמהנדס פיטר מדסן, שבנה באמצעות מימון המונים צוללת שנקראה "UC3 Nautilus", שאורכה 17 מטרים ומשקלה 40 טון.

ואל קבעה לבצע כתבה על מדסן. כחלק מהכתבה היא הגיעה לצוללת של מדסן. היא נראתה על ידי עוברים ושבים נכנסת לצוללת ואף צולמה על ידיהם, ומשלא שבה לביתה הודיע בן זוגה על היעלמותה. הצוללת נמצאה שקועה ועליה מדסן בלבד. תחילה טען מדסן כי הוריד אותה בחוף במקום שבו נאספה. הצוללת חולצה על ידי חיל הים הדני באזור מפרץ קוגה ונמצאו עליה כתמי דם השייכים לוואל. המשטרה חשדה שמדסן הטביע את הצוללת ומדסן נעצר מייד. לפי הערכת המשטרה, הצוללת הוטבעה כדי לטשטש ראיות בזירת הרצח. מדסן טען בהמשך שוואל מתה ב"תאונה" וכי הוא נאלץ "לקבור" את גופתה בים.

כמה ימים לאחר מכן נמצא על ידי עובר אורח בחוף חלק של פלג גופה העליון, וחודשיים אחרי כן נמצאו חלקים נוספים מגופה: ראשה ורגליה[1]. ממצאים העלו שוואל נדקרה 15 פעמים[2].

מדסן הואשם ברציחתה של ואל. הוא טען בבית המשפט כי מותה נגרם בפגיעה של דלת הצוללת בראשה, וכי הוא זרק את גופתה לים, והכחיש שרצח אותה. הוא נידון למאסר עולם על רציחתה של ואל[3] והתעללות בה. על פי התביעה מתה ואל מחניקה או משיסוף גרונה[4].

מדסן הגיש ערעור על גזר דינו, אך ערעורו נדחה, ומאסר העולם שקיבל (אשר בדנמרק עומד על 16 שנות מאסר בממוצע) נותר על כנו[5]. באוקטובר 2020 הצליח להמלט מהכלא אל נתפס כעבור זמן קצר[6].

הנצחת קים ואל

בני משפחתה וחבריה של ואל הקימו לאחר מותה קרן שמטרתה לממן עיתונאיות הכותבות על פי ערכיה של ואל[7]. ביום השנה להירצחה נערך לזכרה מרוץ ב-15 ערים שונות בעולם[8]. אמה של ואל כתבה ספר לזכרה[9].

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0