אוסוולד, מלך סאסקס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־01:54, 29 במרץ 2020 מאת שרגא (שיחה | תרומות) (ייבוא מוויקיפדיה העברית, ראה רשימת התורמים)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

אוסוולדאנגלית: Oswald) היה מלך ממלכת סאסקס באמצע המחצית השנייה של המאה השמינית.

ייתכן שאוסוולד היה אחד ממספר זקני הממלכה אשר משלו בה יחד, וייתכן שמלך בממלכה לצד שלושה מלכים אחרים: אוסמונד, אוסלאק ואאלפוולד.

ככל הנראה הארבעה משלו בחסותו או תחת שלטונו של אופה מלך ממלכת מרסיה, אשר כבש את הממלכה. כנראה ארבעת המלכים מלכו יחדיו בממלכה, ולאחר כיבושה על ידי אופה, נתן להם אופה אוטונומיה לנהל את ענייני הפנים של הממלכה ולהמשיך לשלוט בה.

צו משנת 772 שהוצא על ידי אופה מזכיר את שמו של אוסוולד כאחד העדים ומכנה אותו "אוסוולדוס, דוכס סאת'סק" (Osuualdus dux Suðsax)[1].

בצו זה מצוין שמו של אוסוולד לפני שלושת המלכים האחרים: אוסמונד, אאלפוולד, ואוסלאק, דבר המעיד על היותו ראש מועצת הזקנים, או מעמדו הרם יותר מאשר שלושת המלכים האחרים.

לא ידועים כיום צווים שאוסוולד הוציא (ייתכן שלא הוציא צווים, אולם ייתכן שצווים שהוציא לא שרדו עד ימינו).

הערות שוליים


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
אוסוולד, מלך סאסקס23266333