רוטב ברווז

רוטב ברווז (מאנגלית: Duck sauce) מכונה גם רוטב שזיפים, הוא רוטב צהוב מתוק המוגש במסעדות סיניות באירופה ובארצות הברית כרוטב לתיבול אגרולים וגלילי אביב. הרוטב עשוי משזיפים, משמשים או אפרסקים וכן סוכר, חומץ, זנגוויל ופלפל צ'ילי.
מקור השם
שמו של "רוטב הברווז" מקורו בשמו האנגלי: "duck sauce". ברוטב זה אין ברווז, אולם הוא הוגש במסעדות סיניות בארצות הברית שם הוגש כתוספת לברווז בנוסח פקינג במקום רוטב ההויסין המסורתי.
קישורים חיצוניים
שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה
פרמטרי חובה [ שם ] חסרים
- דנה שיין, "חמוץ מָ-ווק" - טרנדים במטבח ה"סיני" ה"ישראלי" מאמר מאתר וואלה
רוטב ברווז27871152