אליזבת, נסיכת יוגוסלביה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־16:20, 25 בספטמבר 2020 מאת גאון הירדן (שיחה | תרומות) (ייבוא מוויקיפדיה העברית, ראה רשימת התורמים, הסרת תמונה, הגהה)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


שגיאות פרמטריות בתבנית:מנהיג

פרמטרים [ צאצאים ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

אליזבת, נסיכת יוגוסלביה
Kneginja Jelisaveta Karađorđević
לידה 7 באפריל 1936 (גיל: 89)
בלגרד, ממלכת יוגוסלביה ממלכת יוגוסלביהממלכת יוגוסלביה
מדינה סרביהסרביה סרביה
תארים נסיכת יוגוסלביה
בן זוג הרווארד אוקסנברג (1961-1966)
ניל בלפור (1969-1978)
מנואל אולואה אליאס (1987–1989)
שושלת קאראג'ורג'ביץ'
אב פאבלה, נסיך יוגוסלביה
אם אולגה, נסיכת יוון ודנמרק

אליזבת, נסיכת יוגוסלביהסרבית: Јелисавета Карађорђевић Karađorđević; נולדה ב-7 באפריל 1936) היא נסיכה סרבית, בת משפחת המלוכה קאראג'ורג'ביץ' ופעילת זכויות אדם.

ביוגרפיה

אליזבת נולדה בבלגרד כילדה השלישית ובתם היחידה של פאבלה, נסיך יוגוסלביה ואולגה, נסיכת יוון ודנמרק. היא התחנכה במספר מדינות ולמדה תולדות האמנות בפריז.

ב-1961 נישאה להרווארד אוקסנברג, יוצא צי ארצות הברית שלחם במלחמת העולם השנייה, ובעל קו לעיצוב שמלות. לנולדו להם שתי בנות, קתרין אוקסנברג וכתבת המגזינים כריסטינה אוקסנברג. ב-1966 היא התגרשה מאוקסנברג, ב-1969 נישאה לבנקאי והמשקיע הבריטי ניל בלפור וב-1970 נולד בנם ניקולאס. ב-1978 היא התגרשה מבלפור וב-1987 נישאה לראש ממשלת פרו לשעבר מנואל אולואה אליאס. ב-1989 הם נפרדו.

ב-1990 היא הקימה את "קרן הנסיכה אליזבת", ארגון ללא מטרת רווח העוסק בהעברת מיוד רפואי ומזון לפליטים[1].

ב-2004 היא התמודדה לנשיאות סרביה על אף התנגדותו של בן דודה אלכסנדר, נסיך הכתר של יוגוסלביה, אשר הצהיר שבני משפחת המלוכה צריכים להתרחק מהפוליטיקה, ולבסוף דורגה במקום השישי מתוך חמישה-עשר מתמודדים עם 2.1 אחוז מקולות הבוחרים. כסופרת היא כתבה ארבעה ספרים לילדים וכמו כן היא הוציאה שני בשמים.

הערות שוליים

  1. Misija. Nj.K.V. Princeza Jelisaveta Karađorđević - Sva prava zadržana
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

אליזבת, נסיכת יוגוסלביה26920051