קרדן נדל"ן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־20:19, 1 באוקטובר 2020 מאת בוט גאון הירדן (שיחה | תרומות) (עדכון פרמטרים בתבנית חברה מסחרית (דרך WP:JWB))
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קרדן נדל"ן יזום ופיתוח בע"מ
קובץ:קרדן נדלן.png
נתונים כלליים
סוג נדל"ן, תקשורת וטכנולוגיה
תקופת הפעילות 1988–הווה (כ־37 שנים)
חברת אם קרדן ישראל
משרד ראשי בית קרדן, תל אביב
הכנסות 454 מיליון ש"ח (2018)[1]
רווח תפעולי 52.6 מיליון ש"ח (2018)[1]
רווח 37.7 מיליון ש"ח (2018)[1]
הון עצמי 514 מיליון ש"ח (2018)[1]
סך המאזן 971 מיליון ש"ח (2018)[1]
אנשי מפתח מיכאל זיסמן
 
http://www.kardan-nadlan.co.il/

קרדן נדל"ן ייזום ופיתוח בע"מ היא חברה ציבורית העוסקת בנדל"ן, תקשורת וטכנולוגיה מקבוצת "קרדן ישראל".

היסטוריה

חברת קרדן נדל"ן הוקמה בשנת 1988. החברה מתמקדת ביזמות ובבנייה של יחידות דיור ברחבי הארץ, פעילה בתחום הנדל"ן המניב, עוסקת בניהול ותחזוקת נכסי נדל"ן, ובביצוע עבודות קבלניות באמצעות חברת הביצוע "אל הר" שבבעלותה. חברה הייתה מעורבת עד היום בהקמתן של למעלה מ-2,800 יחידות דיור, נכון לשנת 2016 מעורבת בהקמת 1,750 יחידות דיור המצויות בשלבי ביצוע שונים. משנת 2013 מנכ"ל החברה הוא מיכאל (מיקי) זיסמן[2].

בעלות ומסחר בבורסה

קרדן נדל"ן היא חברה ציבורית הנסחרת בבורסה לניירות ערך בתל אביב החל משנת 2010. החברה שומרת על התנהלות פיננסית שמרנית. באוקטובר 2014 נמכרו 50% ממניות החברה לחברת מגדל ולהנפקת אגרות חוב. זאת לשם הגדלת ההון הנזיל שנדרש לצורך הרחבת פעילותה. בספטמבר 2014 חילקה החברה דיבידנד לבעלי מניותיה בהיקף של 58 מיליוני ש"ח. במרץ 2016 החליט דירקטוריון החברה על אימוץ מדיניות חלוקת דיבידנדים, לשלוש השנים הקרובות, בהיקף של 10–20 מיליון שקלים בשנה, מהרווח הנקי לאותה שנה. בהתאם לכך, אישר הדירקטוריון במרץ 2016 חלוקת דיבידנד בסך של 19 מיליון שקלים ובמרץ 2017 חלוקת דיבידנד בסך של 17.5 מיליון שקלים.

בית קרדן

"בית קרדן" הוא מגדל משרדים בן 20 קומות הבנוי על שטח של כ-23,000 מ"ר בנוי, בו שותפה החברה עם חברת הביטוח "מגדל". הבניין ממוקם ברחוב דרך בגין 154 בתל אביב בקרבה לצירי תנועה ראשיים ועל תוואי הרכבת הקלה. תכנונו האדריכלי יוצר קומות בגדלים משתנים ובהן מרפסות וחדרי מנהלים הפונים ל-3 כיווני אוויר ומבט לנוף פנורמי. בית קרדן הוא חלק מתוכנית המע"ר הצפוני המתוכנן ובו מגדלי משרדים ומגורים.

חברות בת

  • אל-הר הנדסה ובנין בע"מ - חברה קבלנית שנוסדה בשנת 1991, החל מיולי 2017 היא בבעלות מלאה (100%) של קרדן נדל"ן. בין השאר בנתה החברה את הפרויקטים: עזריאלי שרונה, מגדל אמות אטריום, מגדל בנק דיסקונט ובית קרדן[3].
  • מיקדן ניהול ואחזקה בע"מ - חברה לניהול ולאחזקת מבנים בה מחזיקה קרדן נדל"ן 40%.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
קרדן נדל"ן25495102