קרפצ'יו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־23:09, 22 בנובמבר 2020 מאת שרגא (שיחה | תרומות) (לא כשר)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קרפצ'יו
קרפצ'יו

קרפצ'יוֹ (בהגייה נאמנה למקור: קרפצ'וֹ; באיטלקית: Carpaccio) הוא מאכל מבשר בקר, עגל או דג לא מבושל שנחתך לפרוסות דקיקות, המוגש לרוב כמתאבן. שם המאכל נגזר משמו של הצייר ויטורה קרפצ'ו שנהג להשתמש בגוון אדום המזכיר את צבעו של בשר בקר נא.

בדרך כלל הפרוסות הדקיקות מוגשות ברוטב של שמן זית ומיץ לימון או חומץ בלסמי, לרוב עם עלים ירוקים כגון רוקט (ארוגולה) ופרוסות דקיקות של גבינת פרמזן.

קרפצ'יו בקר נעשה בדרך כלל מחלקי פילה או סינטה. כיוון שבשר בקר לא מבושל קשה מאוד לחיתוך לפרוסות דקיקות ישנם שפים ובשלנים ביתיים המכניסים את נתח הבשר למקפיא לזמן מה, כדי להקל על פריסתו.

המונח קרפצ'יו הושאל למגוון מאכלים המוגשים כפרוסות דקיקות, כולל תפוחים, עגבניות, לובסטר, טונה, טרוטה ורבים נוספים. השף הישראלי אייל שני משתמש במונח זה למשל לקרפצ'יו סלק[1] והשף עזרא קדם - לקרפצ'ו חציל. רמת הבישול במאכלים אלו נעה בין ללא בישול, צריבה, בישול קצר ובישול מלא.

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. מירי חנוך ואייל שני, הארץ‏, מחוסרי הכרה, באתר וואלה‏, 26 בפברואר 2006
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

קרפצ'יו29631214