גבינת קשר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־21:12, 14 בדצמבר 2017 מאת מוסיף והולך (שיחה | תרומות) (גרסה אחת של הדף wikipedia:he:גבינת_קשר יובאה: ייבוא כמותי אוטומטי)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

גבינת קשרטורקית: Kaşar peyniri) היא הגבינה הנפוצה ביותר במטבח הטורקי.

הגבינה היא חצי קשה, צבעה לבן והיא עשויה מחלב בקר או עזים. מבחינת סגנון קרובה גבינת הקשר לקשקבל הבלקנית. גבינת הקשר נאכלת עם לחם, פסטה וכן משמשת בהכנת מאפה שנקרא פידה. ביוון מיוצרת גבינה דומה מחלב צאן הנקראת קסרי.

ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.